Gott nytt år!

Gott nytt år på er! Mina bloggnyårslöften inför 2013 är att blogga mer, lägga ner mer tid på inläggen och försöka förstå hur i hela friden man gör en snygg bloggdesign. Synd att jag inte ska börja kursen i webbdesign förrän om 1½ år (när jag börjat andra året på gymnasiet). Det hade liksom behövts. 
 
I alla fall. Gott nytt år ännu en gång! Hoppas ni har en rolig nyårsafton. Det ska jag ha!
Bild från förra året när mina simmar hade nyårsfest

Medeltiden: Hur du hittar nattskatta, änglagräs och iglar

Jag vet inte om det är någon av er som spelar the sims medeltiden, men jag tänkte lägga upp detta tips i alla fall.
Nattskatta och änglagräs behövs i olika trolldrycker och mediciner, och är båda väldigt sällsynta. Till skillnad från de andra örterna/blommorna så finns de bara på speciella ställen, vilka jag hade tänkt visa för er.
 
Nattskatta (någon mer än jag som börjar tänka på hungerspelen?!) behövs i någon slags trolldryck när man är trollkarl och går att få tag i handelsboden, men där säljs det ofta bara en per dag. Så istället kan man plocka det, och "busken" finns precis bredvid grottan vid "kyrkogården". 
 
Änglagräs behövs för att tillverka till exempel starkt läkande tonikum när man är läkare. Änglägräsets lokalisering är lite svår att förklara om ni inte byggt en simonitkyrka och ett petriankloster, men det finns precis bakom simonitkyrkan och bredvid petrianklostret, precis vid vägen mot skogen.
Iglar används när läkare behandlar simmar mot sjukdomar på operationsbordet, och ibland får man även som dagligt uppdrag att leta efter dem. Iglarna finns i olika vattendrag, på gröna, bubblande ställen. 
 
 
 

Vinterkläder till småbarn av kristina-sims

'
bild: kristina-sims
Hittade dessa söta utomhuskläder till småbarn på sidan kristina-sims! Ni kan ladda ner kläderna här.
(sidan är på ryska men går att översättas med google translate)
 

Ny header!

Nu är ju julen över så då passar det ju inte längre med en julheader, så jag satte mig ner och gjorde en ny! Den är lite vårig trots att det inte ens är januari än men jag längtar så mycket till våren så den fick bli som den blev. 
I alla fall så blev det lite tomt dock.. vet inte om jag gillar bakgrundsfärgen. Lär väl byta snart igen ändå.
 
Nya:
Gamla:
 

Förtydligande

På sista tiden har jag fått flera kommentarer där folk undrar över vad som hänt med julkalendern, mina berättelser, barnhemsutmaningen med mera. 
Julkalendern, berättelserna och barnhemsutmaningen kan/kunde jag inte fortsätta på (i alla fall inte nu) då the sims 2 inte funkar på min stationära dator. Jag har ingen som helst aning om varför, och jag vet inte om jag vågar installera om (utifall allting skulle försvinna även om jag säkerhetskopierade allt). Däremot så funkar the sims 2 på min bärbara dator, så det är inte skivan det är fel på. Jag kommer förmodligen göra en video framöver där jag visar när jag försöker starta spelet (det enda som händer är att datorn brummar igång lite, sen händer det inget mer när jag klickar på "starta").
Jag vet att jag för ett tag sen startade ett projekt, "project coconut island". Jag laddade ner en del grejer att kunna använda när jag byggde hotellen osv, men detta segade ner mitt spel så pass mycket att det var i princip omöjligt att spela. Då tog jag bort alla de downloadsen och hade ingen mer lust.
 
Tråkigt inlägg, jag vet. Men jag vill helst slippa sura kommentarer för man blir inte direkt glad av dom. Jag själv är jävligt ledsen över att mitt spel på den stationära datorn inte funkar (herregud, ni skulle sett mig när det inte funkade hur jag än gjorde. Jag grät).
 
Sedan så var det någon annan för ett tag sen som undrade varför alla mina datorrelaterade grejer gick sönder hela tiden. Ja du, det vet inte jag heller. Min dator slutade funka för allra första gången i april, det var då jag hade min första bloggpaus. Datorn blev lagad och jag började blogga igen, men så en dag, när jag skulle dra ut tangentbordet lite mer för att komma åt bättre, så gick "kabeln" (den som sitter mellan datorn och tangentbordet) sönder. Jag kan tala om att det var inte första gången jag gjorde sönder ett tangentbord, för förra sommaren när jag drack saft spillde jag såklart och tangentbordet fick kortslutning. Jag är relativt klantig av mig.
Min skärm, varför den gick sönder? Jag vet inte. Förmodligen "dog" den av ålder, då min pappa köpte den 2006. Emellanåt har jag heller inte haft tillgång till internet, då mina datorer inte kan ansluta sig till routrar, utan man måste ha trådlöst bredband till dem.
 
Oj, vad långt inlägget blev.. men nu vet ni lite om läget i alla fall. Och jag hoppas ni tänker till en extra gång innan ni lämnar sura kommentarer nästa gång.
 
/En ledsen Simone aka queenofsims.

Medeltiden

Spelade lite the sims medeltiden idag och passade på att ta bilder på den fina miljön!
 

Hur man spelar skärm-i-skärm

I mitt förra inlägg skrev jag väldigt kort om hur man gör för att spela skärm-i-skärm, men jag gör ett nytt inlägg för att förtydliga. När du spelar skärm-i-skärm så behöver du inte trycka på windowsknappen för att kunna vara ute på internet och liknande - du behöver bara minimera fönstret! (dessutom så är den där "remsan" där nere hela tiden). Jag har ingen aning om detta funkar till the sims 3.
Okej, så här gör man:
 
1. Högerklicka på ikonen på skrivbordet. Det ska alltid vara den ikon du klickar på för att starta spelet. Välj egenskaper.
 
Ja men eller hur!!!! Min skrivbordsbakgrund är dösnygg! Mitt tangentbord blev seriöst blött av dregel när jag gjorde guiden (vilket kanske var bra då det var så smutsigt.. hehe)
2. Gå in på genväg.
3. I rutan där det står mål ska du göra ett mellanslag och lägga till -w, såhär:
4. Starta om datorn, annars funkar det inte.
 
5. Spela!

Queen Of Sims fotoskola - del 1

Tidigare i år så gjorde jag ett inlägg där jag förklarade ungefär hur jag tog mina foton, och kallade inlägget för "queen of sims fotoskola". Nu ska jag dock göra en nyare, bättre och snyggare version som kommer hålla på i några veckor framöver! Jag kommer ta upp massvis med grejer som gör så att man kan ta snyggare foton i the sims, såsom hur man använder poseringshack (guiden jag gjorde i oktober förra året är sjukt dålig), kan möblera sina miljöer, ljus och redigering med mera. 
Nu kommer del ett och jag ska försöka lägga ut nya delar varje söndag framöver. 
 
 
För att man ska kunna ta foton överhuvudtaget kan det ju vara bra att veta hur man gör, eller hur? Det finns två sätt att ta kort på: C-tangenten och print screen. Vi börjar med det första alternativet. 
Jag ska väl inte behöva visa er C-tangenten egentligen, men man vet ju aldrig.
I alla fall, med C-tangenten tar du foton i både the sims 2 och 3. Då sparas fotona automatisk i dokument -> EA games  -> the sims 2  -> neighbourhoods  -> t.ex N001  -> storytelling (the sims 2) eller dokument  -> Electronic arts  -> the sims 3  -> screenshots. 
Kvalitén går att ställa in så att den blir bra (i alla fall på the sims 2, ingen aning om hur det är med the sims 3) och på tvåan kan du även bestämma storlek på dina foton (liten, mellan, stor). Detta görs på alternativ (de tre prickarna)  -> Kameraaalternativ.
Som ni ser så kan man även ändra inspelningsalternativ.
Även om man har kvalitén inställd på hög så blir fotona ganska så "suddiga" och ger ingen riktig rättvisa mot ens simmar. Såhär ser ett foto taget med C-tangenten ut:
Som ni ser så är kvalitén ganska usel.
Så hur kan man göra kvalitén bättre? Jo, man print screenar! Detta gör jag nästan alltid (med undantag för min barnhemsutmaning, där använder jag c).
För att kunna print screena så måste du spela i skärm-i-skärmläge. Detta gör du genom att högerklicka på ikonen på skrvibordet, gå in på egenskaper och sedan genväg. I rutan där det står Mål ska du i slutet göra ett mellanrum och skriva dit -w. (ska göra ett bättre inlägg sen om det)
Print screen-knappen sitter oftast snett ovanför siffertangenterna och det står oftast något i stil med "prnt scrn" på den. Såhär ser min print screen-knapp ut:
På många bärbara datorer behöver du även hålla inne Fn-tangenten:
(gud vad snuskigt mitt tangentbord är, haha)
Vad gör man egentligen när man print screenar? Jo, man tar helt enkelt en bild av skärmen. Väldigt praktiskt faktiskt (..det rimmade).
När du väl print screenat är det dags att öppna paint eller något annat rit-/bildredigeringsprogram. När du gjort det håller du inte tangenterna ctrl, alt och v. Nu ser det ut såhär:
Nu kan du skära till bilden så att "paus-ramen" försvinner och så att bilden blir så stor som du vill ha den.
Som ni ser så är det STOR skillnad på ett foto taget med C-tangenten och ett taget med print screen.
Men, men - min lektion är inte slut än! Jag har ännu ett tips att dela med mig av till er, och det är det fantastiska kameramansläget, som det heter (tror jag?). 
För att komma dit behöver du trycka på TAB-tangenten, som oftast ser ut såhär:
Och vad grejen med detta läge är? Man kan zooma in mer och zooma ut ännu längre (zooma in gör man med z, zooma ut gör man med x), man kan vinkla kameran mycket bättre och är det trean man ska fotografera i kan man till och med "välta" (vet seriöst inte hur man ska förklara det) kameran genom att hålla inne shift och a eller d. Väldigt fiffigt! 
För att demonstrera lite det här med zoomningen: Såhär nära ungefär kan du komma en sim utan att den "försvinner" med den "vanliga" kameran:
 
..och såhär nära kan man komma med kameramansläget:
En annan bra grej med kameramansläget är att trappor, träd och taklampor inte försvinner när man kommer dem nära. 
 
Hoppas ni tyckte om min "lilla" guide! I nästa del tar jag upp det här med poseringshack och användbara fusk när man ska fotografera.

Cara Delevingne

Försökte göra victorias secret-modellen Cara Delevingne som sim nyss, men jag vet inte om det blev så likt.. ögonbrynen gör ju en del.
 

(bild: tumblr)
 

Luckiest girl

 

Orange

När jag googlade runt lite idag så blev jag väldigt inspirerad till att bygga ett hus, och sagt och gjort.. och nu kan ni ladda ner det!
Blev väldigt nöjd med det faktiskt. Huset är inte möblerat och innehåller fyra rum, kök och två toaletter.
Huset innehåller saker från studentliv, arbetsliv och livet i lägenhet, men om du inte har dessa expansionspaket och ändå vill ladda ner huset så kan du ladda ner den här moden.

Kara

Då jag tyvärr inte kunnat fixa någon julkalender eftersom body shop där alla grejer ligger till den inte funkar på min sationära dator. Men, som ett substitut till lucka 24 har jag nu gjort så att ni kan ladda ner min senaste sim, Kara. Hoppas ni tycker om henne! :)
 
Klicka på bilden för att ladda ner.
Kläderna och hatten är från itsfemmefatale, håret är från hypnotizedsims och hudton + lite av sminket är från mouseyblue.

God jul!

Jag har inte hunnit ta några juliga simsbilder till er ännu, så ni får en liten bild jag gjort i photoshop istället:
God jul!

wtf

Vad i hela friden?!

Holly

Det var många som tyckte om min sim som jag visade upp igår, så nu har jag gjort så att ni kan ladda ner henne!
Här är lite bilder på Holly:
Jag vet, jag vet. Ska försöka blogga mer om sims 2 nu.

Sweet nothing

Jag har, tro det eller ej, börjat spela mer och mer ts3 nu. Mest för att kunna ta bilder bara, när jag spelar med familjer spelar jag hellre med ts2.. i alla fall, här är lite bilder jag tog igår:
 

Klänning från alisa-simsfashion

Förlåt för att uppdateringen är rätt kass nu, men jag har fullt upp och tyvärr så kommer jag inte kunna uppdatera så bra de närmsta dagarna. Jag har rätt mycket att stå i för tillfället och sen så är det ju jul och grejer.. men förhoppningsvis är uppdateringen bra igen någon gång efter nyår, lite däremellan också kanske.
I alla fall, så tänkte jag tipsa om en riktigt snygg klänning från alisa-simsfashion! Du kan ladda ner den här.

Simblr

Ja, nu har jag också gått och skaffat en "simblr", en tumblr där man lägger ut foton på sina simmar.. tänkte göra det för ett bra tag sen men tog tag i saken först igår när jag såg att fantasims3 gjort det.
thesimsqueen.tumblr.com heter jag, om ni också har en simblr får ni gärna typ rebloga mig eller något. Min "design" där är rätt ful för tillfället men ska fixa det när jag fattat hur man fixar.. aja.

Hungry Hearts

Hade tänkt skaffa tumblr idag och lägga ut massa bilder där (en simblr med andra ord), men det blev inget med det för jag fattade inte riktigt hur man ändrade themet där.. haha.

Fläta från hypnotizedsims

Hypnotizedsims levererar som vanligt och nyss när jag var inne där så hittade jag detta helt underbara håret där! 
Det är helt gratis, virusfritt och hela köret och det går att ladda ner här.
 
bild: hypnotizedsims.com

Enkelt byggtips

Vet inte riktigt vad jag ska kalla den här grejen men det är.. ja ,något. Ni ser ju på bilden:
Det är i alla fall jätteenkelt och går att fixa i tre enkla steg!
1. Sätt ut ett golv där den här grejen (vad ska jag kalla det egentligen?!) ska vara.
2. Sätt ut ett lågt staket i något fint "mönster".
3. Ta bort golvet med hammaren.
Klart! 
Detta går att göra på hur många olika sätt som helst, här är två exempel till:

Summertime sadness

En serie bilder jag tog idag. Blev riktigt nöjd!

Bara så ni vet..

..så kommer jag radera alla onödiga, taskiga kommentarer. Ingen som helst mening med att ni försöker sprida massa negativitet på min blogg.
Och om den nu är så "bajsig" som en kommentator skrev - jaha? Istället för att skriva massa dåligt, skriv vad jag kan förbättra istället. Konstruktiv kritik kallas det, ett begrepp vissa kanske borde lära sig.
 
Ni andra som tycker om min blogg och lämnar fina kommentarer - tack! Era kommentarer väger mer än alla taskmörtars. 
 
 

Christmas cabin

Detta hus kräver ganska många expansion- och prylpaket, så har du inte så många så kan du ladda ner den här moden.

Snyggt hår från bluedolphin

Hittade nyss en sida som heter BlueDolphinsims, och hen som äger den bloggen gör olika retextures på olika hår!
Själv fann jag en favorit i det här håret. Skitsnyggt!
Kan förresten tala om att sims 2 fungerar på den här datorn, min bärbara, men inte på min stationära.. väldigt konstigt! Jag som ville fortsätta på min berättelse :(
 
bild: bluedolphinsims.blogspot.se

The sims freeplay

The sims freeplay är ett simsspel som finns tillgängligt på iphone, har ingen aning om det går att ladda ner till android faktiskt. Spelet är helt gratis och jag har själv spelat det nu i några månader.
Spelet är som många andra simsspel, du ska helt enkelt göra simmar, få dem att må bra, inreda deras hus och så vidare. Under tiden ska du fullfölja olika uppdrag och mål, och för detta kan du få XP och gå upp i level eller pengar eller lifetime points, LP. LP kostar annars pengar men det är i min mening ganska onödigt att köpa det då man kan tjäna rätt mycket LP genom att nå dessa mål man får.
Mitt simskvarter i the sims freeplay!
I ditt kvarter syns alla dina hus där dina simmar bor, och du kan även bygga olika byggnader, så som nattklubb, park, ballet- och karatecenter osv.
Dina simmar kan få barn, men detta kostar 7 LP och krubban runt 10 000 simdollar. Varje gång dina barnsimmar ska växa upp kostar det också 7 LP, vilket är lite sådär surt men det går faktiskt att få barnen att växa upp utan att behöva köpa LP. I mitt kvarter finns det två "pre-teens" och ett småbarn, och två av dessa har jag fått genom att spara LP jag fått i olika uppdrag. För att dina simmar ska kunna få barn måste de vara gifta, vilket också kostar rätt mycket LP.. men oroa dig inte, det kommer komma ett mål där du ska få dina simmar att skaffa barn och gifta sig och då kommer du få alla resurser som behövs.
Just nu (med den senaste versionen) är det något slags juljippo, därav tomten. Man ska utföra olika uppdrag åt honom.
Att göra olika saker, så som att äta, duscha osv tar lite tid men du får XP för varje sak din sim gör. Hur mycket XP du får beror på hur lång saken tog att göra. Allt i spelet går i real-tid, och det går inte att pausa. Att odla majs till exempel tar alltså tjugo "riktiga" minuter.
Hur lång tid det tar att äta till exempel beror på hur bra ditt till exempel kylskåp är. Desto bättre kylskåp, desto dyrare - men det tar mindre tid att äta. Samma sak med t.ex toaletten, den sämsta toaletten tar det 15 sekunder att gå på men den bästa tar fem sekunder.
När du gjort din första sim så kommer allt vara väldigt enkelt. Du får tydliga mål hela tiden för saker du ska göra, som att t.ex spara ihop till en ny stereo.
Du kan tjäna simcash genom att utföra olika mål, plantera växter eller arbeta, men du får också simcash genom att gå ut i kvarteret och klicka på dina byggnader. För att din sim ska kunna arbeta så måste du bygga arbetsplatser, t.ex ett galleri eller en brandstation. Det kostar relativt lite simcash att bygga något i början men efter ett tag så blir allt dyrare.
Partybåten är en båt som jag tror finns från början eller som är gratis att bygga, där du kan få gåvor varje dag beroende på hur många grannar du har. Grannar får du genom att ha folk på facebook eller game center som också spelar the sims freeplay (tror jag, ni får i alla fall gärna lägga till mig på game center! Jag heter simonee och ett lila hjärta, vet inte om det funkar att lägga till någon bara genom "användarnamnet" men ni kan ju prova om ni vill). Man kan få antingen simcash eller LP i de dagliga gåvorna.
Ja, jag kanske lägger in lite fler inlägg om the sims freeplay om någon vill. Tänkte göra ett inlägg om the sim social som finns på facebook också, hur låter det?
 
 
Lite fler bilder från the sims freeplay:
 
 
 

Al Simhara

Blir mycket om the sims 3 nu, men ska försöka fixa mitt ts2 imorgon på något sätt.
Här är i alla fall lite bilder jag tog i Al Simhara igår! Bland de tre destinationer man kan åka till i DV är Egypten helt klart min favorit. Älskar att utforska pyramiderna. 
Bilderna är näst intill helt oredigerade, har bara lagt till oskärpa på vissa ställen.
 
Vilket resmål i destination världen är din favorit?
 
 
 

Trisha

Nu kan ni ladda ner min ts3-sim Trisha!
För att ladda ner henne klickar du helt enkelt på ladda ner-knappen nedan, när du kommit in på mediafire klickar du på download, dubbelklickarts3-ikonen som ska dyka upp i en mapp och går in i startprogrammet. Under nedladdningar ska hon nu ha dykt upp och där markerar du henne bara och installerar, tror de ska funka så.
Hennes kläder kommer mestadels från icia23, men lite grejer är från bland annat lorandia också tror jag.
 


Nitboots

Eftersom jag spelar en del ts3 nu när mitt ts2 inte funkar, så tänkte jag tipsa om lite snygga ts3-saker också!
Denna gång om ett par sjukt snygga boots gjorda av underbara Icia23. Du måste vara medlem på thesimsresource för att ladda ner dem men det tar inte så värst lång tid att fixa.
Ladda ner bootsen här.
bilder: Icia23 @ tsr

Trisha

Åhhh vad jag saknar mitt sims tvååå. Kom på att jag i och för sig kan spela på den här datorn (min bärbara) men har ju inte min kära berättelsefamilj här. åh.
I alla fall. Tänkte ladda upp den här simmen, Trisha, på exchange, men kommer inte ihåg mitt användarnamn och orkar seriöst inte skapa ett nytt konto där haha :(
Ni får helt enkelt nöja er med denna bild så länge.

Barnpool

Hej!
Mitt sims två funkar fortfarande inte, fattar seriöst inte vad som är fel. Ska prova att ominstallera livet i lägenhet, om det fortfarande inte funkar får jag ryck. Jag vill spela nununununu.
Kan heller inte uppdatera julkalendern då jag inte kommer in i body shop och kan packa filerna. :(
 
I alla fall, tänkte tipsa om en jättesöt pool för småbarn/barn! Den går att ladda ner här.
bild: Echo @ mts

Ts3

Eftersom mitt sims två inte funkar (buhuhuhu) spelade jag sims 3 istället. Gjorde en sim jag blev skitnöjd med och tänkte fotografera. Såhär såg hon ut i CAS (hon var btw mycket snyggare i spelet. bildkvaliten suger):
...och såhär såg hon ut i spelet:
Liksom. Vad hände där??? Känner mig lurad.
Så jag tog lite naturbilder istället för att fotografera min i-CAS-snygg-men-i-spelet-skitful-sim.

Panik

Ja, mitt sims fungerar inte! Inte body shop heller, förstår verkligen inte vad som är fel då det funkade så sent som igårkväll.. åååh, jag får panik!
Funkar det inte snart börjar seriöst gråta. helvete
 
 
update: Ska prova att diska cd-skivan.. hoppas det funkar, annars går jag i taket.

Lucka tio


Bedroom

hejjagälskarminsimsnyasovrum

Luciaklänningar

Det är, som de flesta kanske är bekanta med, lucia nästa vecka! Så varför inte göra simmarna fina inför det?
Här kan ni ladda ner luciaklänningar till barn, tonåringar och vuxna och här kan ni ladda ner en fin luciakrona.
Du måste vara medlem på thesimsresource för att kunna ladda ner.
bild: solfal @ tsr

Lucka nio


Lucka åtta

Förlåt för att lucka åtta aldrig dök upp igår, men jag hade inte tid.

 

Lana Del Rey

Eftersom jag gått och blivit galen i Lana Del Rey försökte jag göra henne som sim. Det gick inte bra.
Ser inte ens bra ut redigerat.. haha.
Förlåt för att jag gjorde min version av dig så ful Lana.
 
 

Kidnappad - del 4

Kvickt stänger mannen, eller Aaron som han nu får heta, av teven.
- Men vad gör du? Säger jag surt. Jag kanske ville se?
- Det får du inte.
Femåringen inom mig dyker upp igen och jag suckar högt, för att sedan gå runt i rummet vi befinner oss i och sparka på smågrejer och pantburkar.
- Låt bli det där, säger Aaron och blänger surt på mig.
- Varför då? Det är ju ändå bara skräp alltihop.

Aaron muttrar något ohörbart och går ut genom dörren, och jag undrar vad han gör där ute egentligen.
Tankarna på att rymma dyker förstås upp igen men jag inser att det inte alls är någon idé om jag inte vill ha fler bulor i huvudet, vilket jag såklart inte vill.

Min blick skenar iväg genom rummet i jakt på ett tidsfördriv och jag får för mig att städa, och sagt och gjort. Allt bråte åkte ut på baksidan av det lilla huset (jag lyckades dock inte se Aaron när jag var ute och slängde allt) och så plockade jag iordning och gjorde stället någorlunda fint. Minus allt mögel, förstås.

Men när jag inspekterar min lilla bedrift kommer jag på att Aaron kanske inte alls gillar att jag städat. Han blev ju knappast superexalterad över mitt sparkande på pantburkarna förut.
Jag rycker på axlarna och tänker att han får väl bli sur isåfall. Han kan knappast göra min situation särskilt mycket värre. Så istället för att oroa mig mer listar jag ut hur man slår på den lilla tvapparaten som står på golvet och sätter mig i den trasiga fåtöljen för att titta.'

För tillfället sänds det ett kriminalprogram som jag sett med mamma flera gånger hemma i den, till skillnad från den här fula fåtöljen, mycket sköna tv-soffan. Vad de tar upp för fall? Jo, mig.

Jag blir själv förvånad över all uppståndelse som verkar råda kring mitt försvinnande, och blir helt knäckt av att se min mamma sitta och gråta och vädja folk till att försöka hjälpa mig.
Om jag bara hade haft min mobil, eller vilken fungerande telefon som helst, så hade jag slått numret på teveskärmen direkt och skrikit "HALLÅ MAMMA! JAG LEVER! GRÅT INTE", men det kan jag alltså inte. Sedan så är jag även ganska så säker på att det inte finns någon täckning här ute i skogen. Förvisso så såg jag en telefonledning under mitt rymningsförsök men den såg ut att vara trasig. Fan också.

Mot slutet av programmet slänger mannen, förlåt, Aaron upp dörren.
- Vad gör du?! Jag sa ju att du inte fick se det där!
Hans ögon såg arga ut och av ren reflex så stängde jag kvickt av teven.

En timme senare sitter jag på den mögliga sängen med en fet blåtira. Jag känner lite på den och det gör riktigt, riktigt ont. Han blev med andra ord riktigt förbannad över mitt tv-tittande. Städningen verkade han inte ha något emot.
Direkt efter slaget sa han förlåt om och om igen. Jag lyssnade inte utan blängde mest surt på honom och gick och satte mig på den mögliga sängen. Han gav mig lite is att lägga på men ilsken som jag var kastade jag bara iväg det. Jag vill inte ha hans jävla is. Jag vill inte ha något med honom att göra över huvud taget.
Men tyvärr så har jag något med honom att göra. Jag är fast här och har ingen aning om hur jag ska komma härifrån.

 
Tyvärr så kommer det inte komma några fler delar av den här berättelsen, då mitt sims i december 2012 slutade att fungera och jag var tvungen att installera om. Detta innebar att den här familjen försvann och jag kan inte fortsätta på den.

Lucka sju


Hus

Håller på och bygger ett hus just nu, och jag är galet nöjd med inredningen, i alla fall i vardagsrummet haha.. men vet inte riktigt hur det ska se ut i de andra rummen. Nåväl.

Lucka sex

Förlåt för att den här luckan har dröjt idag, men jag had einte möjlighet till att tidsinställa inlägget igår.
 
lite sådär random fakta: jag färgade nyss mitt hår på samma sätt som ovan..

Pepparkakshus

Titta vilket gulligt hus jag nyss hittade! Helt perfekt såhär i juletider (eller om man får för sig att göra hans och greta i the sims..).
Ladda ner här.
 
bilder: aelflaed @ mts

Lucka fem


Lucka fyra


Tack som fan

Ville bara säga tack, för igår hade jag 201 unika besökare. Apkul! Det är inte mitt besöksrekord (rekordet ligger på 235) och det är inte så mycket egentligen, men jag är ändå glad. Har förmodligen något att göra med att alltomsims länkade mig igår så får tacka Saga och Embla som driver den bloggen också. Tack hörrni!
Tjoho!!
 

Lucka tre

update: Länken till lucka tre funkade int emen nu är det fixat!
 

Kidnappad - del 3

Ja gud vad jag uppdaterar på den här berättelsen nu. Men jag är helt inne i den och jag tänker inte glömma bort den efter ett tag - nej, den här berättelsen ska jag hålla på med tills den tar slut! 
del 1 del 2

Min rädsla visar sig ha varit onödig, för bara någon kvart senare (efter att jag nästan svimmat av panik) kommer mannen in med grillad korv. Jaha. Typiskt mig att överreagera.
- Vill du ha? Frågar han. Hans röst är stel, okänslig på något sätt. Jag undrar om han har några känslor över huvud taget.
- Då får du släppa loss mig först, svarar jag med en något mindre kraxig röst.
- Det tänker jag inte.
- Då får du väl mata mig då.
Jag häpnas själv över min något kaxiga attityd. Men det funkade, för han knipsar upp repen som hållt fast mina händer i sängstommen. Jag känner på handlederna, det är ömt där repen suttit.

Medans jag äter den något brända korven börjar jag smida fler rymningsplaner, men börjar sedan tveka en aning. Jag har fortfarande ont i huvudet efter smällen, vem vet vad han hittar på om han får fast mig igen?

Jag bestämmer mig för att skjuta upp planerna på en eventuell rymning och på ett par en aning vingliga ben går jag ut i det andra rummet där mannen tittar på tv. Hade det inte varit för de få lampor i det lilla huset hade jag trott att det inte fanns någon el över huvud taget.

- Finns det någon toalett? Undrar jag och känner att jag snart kissar på mig. Mannen nickar mot en dörr en bit bort och jag går in.

Hade det inte varit för att mannen några minuter senare ilsket bankade på dörren had ejag nog suttit kvar där inne för evigt - dels för att jag inte vill se denna hemska person igen och dels för att det måste vara det trevligaste stället i trakten. Jag anar att badrummet är nybyggt för toaletten, duschen och handfatet är rena - kaklet där inne kan vi nog diskutera en annan gång. Plötsligt börjar jag undra om han hade planerat att ta med mig hit ut länge - han har ju uppenbarligen byggt ett badrum och hållt på. Planerade han att ta fast just mig, eller var det bara en slump?

För mycket frågor, för lite svar. Jag går ut till honom igen och börjar försiktigt ställa lite frågor.
- Varför får jag inte veta vad du heter?
- Därför, svarar han.
- Heter du något på A?
- Kanske, kanske inte.
- Andreas? Allan? Adrian? Arnold?
- Nej, nej, nej och nej.
- Aaron?
Djup suck och långvarig tystnad från hans sida. Jag vet att jag förmodligen beter mig som en femåring, men jag vill ju bara veta.

- Nu får du heta Aaron i alla fall, säger jag och vänder blicken mot den minimala tv-apparaten som ligger på golvet. Ett nyhetsprogram börjar visas och ett gammalt skolfoto på mig dyker upp med texten "FÖRSVUNNEN" över mitt huvud.

 

 

 

 


Pepparkakor

När ens simmar ska fira jul är det självklart viktigt med den rätta julmaten, så varför inte ladda ner pepparkakor till dina simmar?
Här kan du göra just det.
bild: simaddict99 @ thesimsresource

Lucka två fixad!

Verkade som att det blev något fel med länkarna till sakerna i lucka två, men nu är det fixat och ska funka!
 

Lucka två


Kidnappad - del 2

Mitt huvud gör ont.
Väldigt ont.
Samtidigt som det dunkar och dunkar i bakhuvudet så vaknar jag till en aning. Jag försöker röra mig, men det går inte - jag sitter fastkedjad i sängkarmen.

Det första jag ser när jag öppnat ögonen helt är mannen, min kidnappare. Han sitter på en stol en bit bort och har väldigt allvarlig blick. Han stirrar på mig och jag känner obehag.
Det är första gången jag kan se hans ansikte tydligt, och jag granskar det noga. Försöker komma ihåg inför potentiella fantombilder, om jag lyckas ta mig härifrån och kontakta polisen.

- Jag sa ju att du inte skulle komma särkilt långt, säger han, denna gång med en lite mer tydlig röst än när jag hörde honom senast.
- Vem är du? Kraxar jag. Min röst låter hes och konstig, och jag känner mig törstig.
- Det har ingen betydelse.
- Jo.
- Nej.

Ilskan bubblar upp inom mig. Vem är han egentligen?! Vem är han att kidnappa någon, bara sådär?! Inte blir det heller bättre av att han sitter där helt oberörd. Jag ställer fråga efter fråga, som vart han kommer ifrån, vad han heter, varför han har kidnappat mig. Alltid samma svar, "Det har ingen betydelse", "Fundera på det du", "Du kommer veta tids nog", så till slut bestämmer även jag mig för att sitta kniptyst.

Han fortsätter att stirra på mig och det är riktigt obehagligt. Vad tänker han egentligen? Tänker han på hut snygg han tycker att jag är, eller kanske motsatsen? På vilket sätt han mördar mig och gömmer undan kroppen bäst?

Till slut koras i alla fall jag till vinnare av tysta leken för efter vad som känns som en evighet går han ut ur rummet och jag hör ytterdörren slämmas igen.

Jag börjar tänka på min familj där hemma och en stor våg av saknad sköljer igenom mig. Pappa, mamma, min lilla söta men ack så irriterande lillebror. Jag undrar om dem förstått att jag är försvunnen och plötsligt inser jag att jag tappat min tidsuppfattning. Det är mörkt ute så det måste vara natt, men hur länge har jag varit borta egentligen? Jag vet ju inte hur länge jag har varit avslagen. Två dagar? Tre? En vecka? Några ensamma tårar rinner nerför min kind medans jag tänker på alla där hemma.

Efter ett tag känner jag lukten av rök, den slingrar sig in genom ventilerna ovanför fönstren. Jag får panik. Försöker han elda upp huset? Jag försöker ta mig loss ur min fastkedjning men det är lönlöst. Sängen är för tung och jag för svag.
Är det såhär jag, Emma Steele, ska dö? I lågorna av en psykopats oförståeliga vrede?

(ignorera sista bilden. Den är ful och jag är absolut inte stolt över den någonstans)
 

Julkläder till barn och småbarn

Hittade dessa söta julkläder när jag tittade runt på modthesims nyss! Ni kan ladda ner kläderna här.
Bild: fakepeeps7 @ mts

Lucka ett

Klicka på julklapparna för att se vad som gömmer sig i lucka nummer ett!