Fotoskola

Många tycker ju att jag tar fina bilder och så, så därför tänkte jag ha en liten "fotoskola" för att visa hur jag tar fina bilder!
Inann vill jag bara säga att när jag tar foton är det i de flesta fall "arrangerade" foton. Jag gör alltså en sim enlgit ett tema enbart för att ta kort på. Fixar bakgrund osv, tar kort och spelar aldrig med den simmen igen. hah.
Iallafall.
.
Steg 1. Bakgrund
Gör ett rum enligt samma tema som simmen du ska fotografera. Jag gjorde en sim enligt temat medeltid, alltså gjorde jag en slottsbakgrund!
Något annat som är viktigt att tänka på är ljuset. Bra ljus, bra bild (om det nu inte är menat att vara natt-bild). Nu är det ju medeltidstema som jag fotograferar, så då måste jag ha rätt så mjukt ljus. Annars brukar jag slänga in lite strålkastare.
.
2. Posebox
Jag använder ALLTID poseringsboxar när jag tar kort på mina simmar (om det nu är en arrangerad bild). För hur kul är det med en stel sim som bara står där? (poserna från jorden runt är ju ingen vidare heller). Poseringsboxar går bland annat att ladda ner här och här.
Innan du poserar med din sim, knappa in fusket moveObjects on i fuskrutan (alt + ctrl + c). Då kan du flytta din sim vartsomhelst. Andra användbara fusk är plumbbobtoggle (tar bort diamanten ovanför simmarnas huvud) och showheadlines off (tar bort tankebubblor och pratbubblor).
Hur du använder poseringshack kan du också läsa här.
3. Fotografera!
När ljus, bakgrund, posering och allt är perfekt är det såklart dags att ta kort!
För att få en bra vinkel och för att få trappor och taklampor synliga(de försvinner eller blir genomskinliga om man kommer för nära annars) går jag alltid in i kameraläge. Där kan man även zooma in mycket och zooma ut mycket. Du kommer in i kameraläget genom att trycka på TAB-tangenten, som brukar se ut såhär:
<--
--> (eller så står det helt enkelt TAB).
Nu finns det två olika sätt att ta kort på, antingen print screena eller genom att helt enkelt trycka på C.
Vi trycker på C först. När du tar första fotot med C-tangenten kommer denna ruta upp:
Alla foton som du tar med C-tangenten hamnar i dokument>EA games>the sims 2>neighbourhoods> t.ex N001, beroende på vilket kvarter fotot togs i>storytelling.
.
Nu går vi vidare med att ta kort genom print screen, vilket är något mer komplicerat, men ger mycket bättre kvalité. Du går in i kameraläget igen, hittar en fin vinkel och trycker på knappen som det står "prnt scrn" eller "print screen" på. Sedan trycker du på start-knappen (den med en liten "flagga" på), öppnar paint och klistrar in.
Sedan sparar du helt enkelt. Såhär blev resultatet av "C-tangent"s-bilden:
Och såhär blev den print screenade bilden:
Som ni ser har den print screenade bilden mycket bättre kvalité!
.
Något annat och tänka på när man tar bilder med C-tangenten kan vara att ställa in kvalitéten på hög, och fotostorleken på stor (om man nu vill ha stora bilder!). Det gör man på kameraalternativ.
.
Hoppas ni uppskattade min lilla fotoskola!


» Tilde

Tack! Nu ska jag ta jätte mycket bilder <3

2012-03-25 // 09:08:53

Bra, men hur kan man göra till sims 3 ? :)

2012-03-27 // 19:44:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo