Becca & Lori

Mina två senaste simmar, Becca och Lori! Blev inte så värst nöjd med Lori, ska förmodligen göra om henne imorgon. Men Becca blev jag toknöjd med!
 
Och medan vi är inne på det här med the sims 3, så vet jag att vissa av er inte gillar att jag börjat blogga om det också. Men jag har börjat spela mer ts3 eftersom jag tycker det är kul, och eftersom det här är en simsblogg så tycker jag att det är ganska givet att jag även bloggar om det. Det är faktiskt inte omöjligt att blogga om både tvåan och trean. Det enda jag tycker är riktigt roligt med ts3 är att skapa simmar och fotografera, så ni kan vara lugna - jag kommer aldrig att gå över helt till trean. Tvåan kommer alltid att vara min favorit, och jag kommer inte att blogga mindre om det bara för att jag börjat spela trean ibland. Dessutom så är det faktiskt en del som frågat mig om jag kan blogga mer om trean, så därför blev jag lite förvånad när en massa "sluta blogga om ts3!!"-kommentarer trillade in.
Men ja, om man ska summera detta: Jag kommer att fortsätta att blogga om både trean och tvåan. Det är mina spel, min blogg, mitt val och ni kan inte göra något för att ändra på dessa saker.
Hoppas ni förstår!

Barnhemsutmaning - del 8

Eftersom många av barnen önskar att få börja på privatskolan så fattar Caroline tag i luren och ringer till rektorn, som bestämmer sig för att komma på middag senare samma dag.
För att vara så förberedd som möjligt så bestämmer sig Caroline att laga till maten direkt för att sedan ställa den i kylen. Crepes blir det.
Nu har rektorn anlänt! Först blir det en liten rundtur runt huset. Rektorn hojtar och tjoar förnöjt när han får se några av rummen.
Sedan är det dags för lite fjäsk och middagen dukas fram. (fint michael sover där på bordet förresten)
När tiden är slut är rektorn mycket nöjd med sitt besök och alla barnen kommer in på privatskolan!
Av okänd anledning så går Cassie ner i lekrummet mitt i natten och förstör bilhuset. Det var ju.. trevligt.
Nästa dag är det alltså dags för första dagen i privatskolan, och alla går dit förutom Cassie. Inte ens när jag tryckte på henne fanns det något "gå till skolan"-alternativ. Galet.
Istället så tillbringar Cassie dagen med att måla. När hon är klar med sin målning så blir Caroline och Michael så pass stolta att de hänger upp den i hallen.
Barn nummer sex, en liten pojke vid namn Chris, anländer också till barnhemmet. Ingen har kunnat komma tidigare då jag inte har haft 48-medlemmar-i-familjen-hacket installerat tidigare, men nu har jag alltså det.
Celine har skaffat en pojkvän! Kommer inte ihåg namnet, men han har ett förjäkligt, rött afro.
Sedan är det dags för lite läxläsning.
..och Michael tar två glas av livsdrycken. Han vill ju inte bli gammal och grå heller.
 
 
 
 
 

Dagens download

Blir många nedladdningsinlägg nu, men ikväll så ska jag försöka hinna med att ladda upp en ts3-sim på mediafire och sätta igång med att göra småbarnssimmar då det var en av er som önskade det. Har förresten funderat på det här med önskesimmar, många andra simsbloggare har ju det. Vad tror ni om det?
I alla fall, på tal om småbarn så hittade jag den här jättesöta outfiten till era små tottar på the sims 3! Den finns att ladda ner här, ni behöver inloggning men det är gratis och så vidare.
bild: lillka @ tsr

Kvartersdekorationer

Eftersom jag älskar att ha snygga och väldekorerade kvarter i mitt spel, så tycker jag att det är väldigt kul med alla saker som det finns att ladda ner och dekorera sina kvarter med. Därför har jag nu satt ihop en lista med lite snygga grejer! Allting är till the sims 2 och bilderna är som vanligt lånade av de sidor jag länkat till.
Allting är ifrån modthesims, så du behöver inloggning för att kunna ladda ner.

Neighbourhood towers av psychosim
 
Simple walkways set av Criquette
 
 
 
Road bridges set av Criquette
 
 
 
Regional airport av Criquette
 
Här finns också en väldigt användbar mod som gör att man kan ställa kvartersdekorationer överallt! (själv stör jag nämligen ihjäl mig på när en sak är för nära än väg så att man inte kan ställa den där)
 
 
 
 

Dagens download

Förlåt för den något dåliga uppdateringen, men jag är hemma hos mamma över helgen och har inte mitt "vanliga" sims där barnhemsutmaningen osv ligger och inte heller ts3, så ja. Men dagens download idag i alla fall de här supersöta kläderna för bebisar! Du kan inte byta kläder på bebisarna, men med den här moden så får de på sig kläder "från början" om man säger så. Ni kan ladda ner kläderna här. Inloggning krävs, men det är gratis.
 
Bild: fakepeeps7 @ modthesims

Hur du får nya kvarter

Ja, det var några som frågade mig hur man kunde göra egna kvarter, så i samma veva som jag visar det (vilket egentligen är megaenkelt) tänkte jag också visa hur man laddar ner nya kvarter! I denna guide kommer jag använda mig av det här från maranatha, men det funkar precis likadant med alla andra kvarter som man laddar ner.
Ni behöver ha 7-zip eller ett annat upppackningsprogram för att kunna ladda ner nya kvarter. 7-zip hittar ni här.
 
Börja med att klicka på download på sidan. Nu kommer du komma till en box-sida, klicka på download där också.
Har du google chrome, som jag, kommer en liten remsa dyka upp i den nedre delen av webbläsaren. Klicka på den lilla rutan.
Klicka på undermappen som ligger där i också och nu kommer det här upp:
Markera de två filerna, högerklicka och välj kopiera.
Ta nu upp Mina dokument/dokument, och gå sedan in i EA games och the sims 2. Gå sedan in i mappen som heter SC4Terrains.
När du är inne i SC4Terrains-mappen, högerklicka igen och välj klistra in.
Sedan markerar du de två filerna, högerklickar och väljer 7-zip och sedan extract here eller packa upp här.
När du har extraherat filerna så är det bara att starta upp spelet. När menyn kommit fram, klicka med hjälp av pilarna till den sista sidan. Där finns det ens tor ruta med fyra hus och ett plustecken på, klicka där.
Nu kommer det komma upp en ruta med massa namn på. Leta upp namnet på det kvarter du nyss laddade ner, klicka där och sedan på play-knappen.
Skriv in ett namn på kvarteret och välj om det ska bestå av grönska, öken, jord eller betong. Klicka sedan på bocken.
Nu kommer ditt kvarter skapas (vilket kan ta lite tid), och sedan är det bara att sätta ut tomter och kvarteret är färdigt att spelas i!
 
Tänkte passa på att tipsa om lite andra snygga, nedladdningsbara kvarter (samtliga är från sidor som kräver registrering):
Maple Ridge av cathee (klicka på den feta texten för att komma till nedladdningssidan)
 
 
PirriPirri beach av keef1973
 
Goodway av seren
Samtliga bilder är lånade av de sidor jag länkat till.
 
 
 

American flag


Headers

I brist på annat att uppdatera om tänkte jag visa upp alla de headers jag haft genom de 1½ år jag har haft den här bloggen.. det är ju en del nu. Har ni någon favorit?
 
 

Dagens download

Dagens download idag är den här studsmattan från modthesims! Medan dina simmar hoppar på den så får de inte bara kul utan också fler färdighetspoäng i fysik. Den finns i flera olika färger och simmar i åldrarna barn-åldring kan hoppa på den. Ni kan ladda ner den här, och ni behöver inloggning men det är gratis och virusfritt som vanligt.
Bild: NixNivis @ modthesims

Waterland

Blev lite inspirerad av den här vattenparken jag gjorde för något år sen och gjorde en ny. Blev väldigt nöjd!

Barnhemsutmaning - del 7

Med tio dagar kvar tills hon blir gamling så har Caroline börjat få lite åldersnoja. Därför så tvingar hon Colin att köpa en sådandär livsdrycksbehållare åt henne och hon tar hela två glas.
Nu är Caroline hela sex dagar yngre! Michael ska också få dricka av livsdrycken, han måste bara uppnå platinahumör först.
Samtidigt så friar Colin lite sådär spontant till sin flickvän Tyra. Ingen förstår vart i hela friden han fått tag på ringen, men Tyra blir överlycklig och sätter glatt på den ovanpå vanten.
Dagen efter är det lördag och Caroline och Michael har bestämt sig för att ta med alla barnen till den lokala skridskorinken, men innan dess samlas hela familjen för att äta frukost.
 
Sedan ger de sig sedan av till skridskorinken.
Colin är helt klart den som är bäst på att åka skridskor i det här gänget. Han trillar inte en enda gång!
Cheryl, däremot.. ja, hon trillar typ hela tiden.
Efter några timmar ute på isen så ger sig familjen av hemåt igen.
När de kommer hem går en man med helt okej utseénde förbi och detta missar då inte Cassie. Nej, hon springer ut direkt och börjar förföra Herr Balettdräkt.
Herr Balettdräkt (kommer inte ihåg hans namn) blir dessutom inbjuden till Celines födelsedagsfest. Grattis Celine!
I födelsedagspresent så for hon en liten renovering i sitt rum!
Morgonen efter vankas det till gemensam frukost ännu en gång och Cheryl berättar om timglas. (förlåt för att det ser ut som att det snöar inomhus. Det gör det inte, lovar)
Sedan ringer Cory till sin bästa vän Nemi, som bor bara någon gata bort i Green Hills.
Aw.
Här är en bild tagen hemma hos Nemi:
Samtidigt så kämpar Colin och Casper på nere i gymmet. Colin har faktiskt blivit väldigt stark.
 
 
 
 
 

OMSPs

Jag hade tänkt skriva det här inlägget för ett bra tag sedan men det blev aldrig av av någon anledning.. men nu är det här och jag ska helt enkelt bara berätta hur man använder en OMSP. OMSP står för One more slot please och gör helt enkelt så att du kan dekorera dina simmars hem mer genom att ställa ut osynliga plattor/staplar med dekorationer på lite här och var. Jag vet, jag suger på att förklara men förhoppningsvis så förstår ni mer när jag börjat förklara lite mer utförligt!
De flesta utav mina omsps har jag fått med hus som jag har laddat ner, och har ni laddat ner något utav mina senaste hus har ni defnitivt fått med några också (denna guide är alltså till the sims 2). Annars så kan ni ladda ner OMSP's här.
 
Det finns OMSPs i alla möjliga olika former, storlekar och färger. Vanligast är de plattor som "flyger" i luften som man kan ändra höjd på och olika pinnar med en särskild höjd.
Dessutom så finns det OMSPs som gör så att sakerna hamnar i olika gradersvinklar (eller hur man nu säger). T.ex så finns det en som gör att saken hamnar i 45 gradersvinkel och en som gör att den hamnar i 60 gradersvinkel.
Det här är några exempel på olika OMSPs:
Den röda plattan vrider saken i 180 grader, alltså så blir den upp och ner. Vill man ha saken upprätt är det bara att klicka på punkt- eller kommateckenstangenterna. Detta är en av de plattor som man kan ändra höjd på, genom att klicka på tangenterna Å eller ´, som sitter strax ovanför. 
Plattan med en tia på går det inte att justera höjden på, men just denna har samma höjd som bänkarna man kan ha i simmarnas kök/badrum. 
Den lila plattan med en sjua på ligger på marken (skuggan nedanför tillhör plattan med en tia på). Även denna kan man justera höjden på, Å och ´ gäller även här.
De andra två, staplarna, går det inte att justera höjden på. Man får helt enkelt se om de passar in någonstans bara.
 
OMSPs hittar man alltid (jag har i alla fall aldrig stött på något annat) under bordskategorin (eller vad man nu ska kalla den, har hjärnsläpp) och sedan övrigt.
För att använda OMSPn sätter du helt enkelt ut en dekoration eller vad som helst på den.
När du sedan ska sätta ut den på ett ställe där du vill ha den så måste du skriva in fusken moveobjects on och boolprop snapobjectstogrid false. Sätt sedan ut den på till exempel en bänk.
Ta nu recolour-verktyget (kommer inte ihåg vad den heter på svenska) och klicka på OMSPn.
Ta sedan det "osynliga" alternativet och klicka på bocken.
Klart! Så här är det med alla OMSPs. Vill man så kan man göra den osynlig innan också, det spelar ingen roll (förutom det att OMSPn då akn vara lite svår och hitta).
 
 

Carlie & Emmeline

 
 
Fler bilder på Carlie hittar ni här och fler bilder på Emmeline finns här. ♥

Pastel

Hej! Förlåt att uppdateringen varit lite dålig det senaste, men min trådlösa-internet-sak har fått flipp. Ena stunden fungerar det, andra inte. Apjobbigt. Men för stunden funkar det, så jag tänkte visa upp min nya sim Carlie som jag gjorde idag! Om ni vill så kan jag ladda upp henne och Emmeline sen ikväll? 
Förresten så var det någon som frågade hur jag gör för att det inte ska bli någon skugga på backdropen. Svaret är helt enkelt: Jag vet inte. Det blir knappt någon skugga, bara en liten liten rund vid fötterna som knappt märks, men det mesta av den försvinner när jag ljusar upp bilderna. Där har du svaret.
 
 

Semesterutmaning - del 3

Nu när Felicia har kommit hem till Green Hills och sin lilla lägenhet igen så passar hon på att börja gräva ute i sin egna trädgård, så att alla hotell slipper få sina gräsmattor massakerade i framtiden. Nästan direkt hittar hon kartorna till de hemliga platserna i Takemizubyn och Twikiiön!
Redan dagen efter beställer Felicia en taxi för att ta flyget till Twikiiön.
Det första Felicia gör när hon kommer fram till hotellet är att ta ett dopp i havet och leka lite på stranden.
Sedan bär det av till en allmän tomt då Felicia ska skaffa sig en ny, mer passande look för sin vistelse på Twikiiön.
Tjusigt!
Sedan beställer Felicia lite mat och leker en stund i det gamla piratskeppet. 

Ny sim: Emmeline


Green Hills

Eftersom jag tjatar om mitt kvarter Green Hills hela tiden så tänkte jag faktiskt visa upp det för er. Det är för tillfället det enda kvarteret jag spelar i och i det bor familjerna Cole (min barnhemsutmaningsfamilj), Hall (min sim Felicia från semesterutmaningen och hennes syster), Jones, Jackson och Simmer. Inte så många kanske, men kvarteret är under uppbyggnad haha. Som ni ser är allting väldigt.. grönt. Därav namnet.
Om ni vill så skulle jag kunna lägga ut lite mer om de andra familjerna i Green Hills? 

Dagens download

Dagens download är den här moden till ts3 som gör flera saker: Bland annat så kan dina tonårssimmar ha tatueringar, det finns fler "platser" på kroppen där dina simmar kan ha tatueringar och lite fler saker som jag inte riktigt kan översätta haha (seriöst, det GÅR INTE att översätta "increases the facial slider range"). Ni får helt enkelt läsa vad det står i beskivningen, något man alltid ska göra när man laddar ner modar. Ni måste vara medlemmar för att ladda ner den och ni kan ladda ner den här.
Här ser ni att det finns fler platser.
Bild: CmarNYC @modthesims

Barnhemsutmaning - del 6

Snön har nu lagt sig i Green Hills, så Caroline och Cassie passar på att leka ute i den.
Samtidigt så blir småttingarna Cheryl och Cory riktigt bra vänner.
Kreativa syskonen..
Colin bygger snögubbar han med.
Universums sötaste pingvin någonsin kommer på besök och håller en monolog om stekta ägg för Herr Snögubbe.
Cheryl har tappat hakan.. bokstavligen. 
Cheryl är seriöst den skrikigaste ungen hittills. Jisses.
Casper fyller år!
Colin är upp över öronen kär i sin flickvän Tyra. Han ringer henne varje dag. aw.
När man har växt upp och blivit tonåring så kan man ju tycka att man inte borde leka pirat i badkaret längre, men detta stoppar då inte Colin ifrån att göra det. Nepp.
Carolien och Michael lär småbarnen att gå och prata.
Har en känsla av att Celine inte gillar sin bror särskilt mycket..
Casper är väldigt musikalisk av sig. Han är fruktansvärt duktig på både piano och fiol.
En dag när Tyra är på besök så passar hon på att stjäla lite pengar från pengaträden. Michael blir sjukt arg över detta och skickar hem henne vilket gör Colin ledsen. Sicket drama.
Cory har lärt sig att gå! Duktig pojke!
Cory och Cheryl fyller år och blir barn! Cory hann dock aldrig blåsa ut ljusen på sin, han växte upp automatiskt precis innan jag skulle göra så att han skulle blåsa ut dem.. typiskt.
Dagen efter är det första skoldagen för Cheryl och Cory. Det gäller att stiga upp tidigt!
 
 
 
 
 
 
 

Semesterutmaning - del 2

Vad kul att ni tycker om semesterutmaningen! Ska försöka göra en ny del av barnhemsutmaningen senare ikväll också, förlåt för att det dröjt så. Får se om jag hinner!
______________________________________________________
Det är nu tredje dagen på resan och Felicia beger sig till ett par varma källor för ett dopp.
Sedan åker hon på en historisk utflykt.. och när hon kommer tillbaka kliar det över hela kroppen då hon tydligen trillade in i en giftek under utflykten.
Efter det bestämmer hon sig för att gå till en park och dricka lite te.
På jakt efter den där ninjan så går hon dagen efter (den fjärde och sista dagen) till Lyckoparken (tror den heter så) där hon kastar ett mynt i brunnen.. och strax därpå dyker ninjan upp! Denna gång lyckas hon svara rätt på hans fråga, woho.
Felicia kan teleportera sig!
Sedan är det dags att åka tillbaka till hotellet igen och checka ut för att hinna med taxin till planet.
Under Felicias lilla äventyr i Takemizubyn hann hon få elva semesterminnen:
Några utav dem är att hon önskade sig en sak i lyckobrunnen, hon hittade en karta, krattade i zenträdgården, beställde roomservice, åt någon asiatisk maträtt, drack te och lärde sig akupressur.
Nästa ställe Felicia ska besöka är Twikiiön!

Dagens download!

Dagens download idag är den här fiffiga hyllan från blackpearlsims (min nya favoritsida när det gäller att ladda ner möbler). Den har 14 platser för dekorationer osv (om jag räknat rätt), vilket är väldigt bra om man vill ha ett väldekorerat hem till ens simmar! Ni kan ladda ner den här (länkar till box-sidan då man måste ha inloggning för att kunna ladda ner annars).
Bild: buggybooz @ blackpearlsims

Livingroom and kitchen

Fyra bilder ur min sim Felicias lägenhet. Den var hennes syster Felines från början men hon fick flytta ut hehe. Jag har kärat ner mig i kombinationen vitt + ljusblått som ni ser.

Semesterutmaning

 Jag hade nu tänkt börja med en utmaning som jag hittade på Jonas blogg! Den går helt enkelt ut på att man ska lyckas få alla semesterminnen från jorden runt - hela 45 stycken! Jag orkar inte rabbla upp alla, men några är att man ska dricka té, lära sig teleportera, önska sig något i en önskebrunn, dansa på stranden och så vidare.
 
Simmen jag ska genomföra den här utmaningen med heter Felicia Hall och hennes första destination blir Takemizubyn.
Det första hon gör där är att få lära sig massage, och därmed är ett av målen avklarat!
Sedan går Felicia ut och gräver upp halva hotellträdgården för att leta efter kartor till de hemliga tomterna i de tre olika resmålen, men utan framgång. Istället hittar hon bara massa stenar och en vattenledning..
Tidigt på morgonen dagen efter beger sig Felicia till en marknad för att köpa lite souvenirer.
 
Väl där köper hon också lite smycken och en lite mer passande outfit för sin vistelse i Takemizubyn.
Sedan stöter hon på en ninja! Men precis när hon ska gå fram och fråga om herr ninja kan lära henne hur man teleporterar sig så försvinner han. Typiskt!
Istället för att sörja ninjans försvinnande så köper Felicia sig tre (!!) mål mat och mediterar sedan vid zenträdgården.. som för henne att försvinna och sedan dyka upp på andra ställen. Märkligt.
Efter det så bestämmer sig Felicia för att åka på utflykt till en bambuskog och blir hämtad med helikopter. Ett av de här semesterminnena kräver att man gjort fem utflykter, så lika bra att sätta igång!
Ett litet missöde på utflykten gör dock så att Felicia får ett gäng getingar på sig som följer med tillbaka till marknaden. Ajdå. Så fort Felicia blivit av med dem beger hon sig till Lyckoparken för att se vad man kan göra där, och hon stöter på ninjan igen! Denna gång lyckas hon haffa tag i honom, men hon svarar fel på gåtan ninjan gav henne så han försvann ännu en gång.
Felicia fotograferar omgivningen lite.
 
När det börjar bli mörkt drar sig Felicia tillbaka till hotellet och förstör hotellets trädgård lite till. Denna gång hittar hon faktiskt en karta, dock till en lya i Tresjön.. ja, då slipper ju hotellen i tresjön få sina trädgårdar uppgrävda i alla fall.
Dag två är slut, vilket innebär två dagar kvar på den fyra dagar långa resan.
 
Vad tror ni? Verkar det som en rolig utmaning att följa?
 
 

Sovrum igen

Nu har jag varit i farten igen och inrett ett sovrum, denna gång i min sim Felines lägenhet. Har tyvärr bara två bilder, men men. Som sagt, jag älskar verkligen att inreda sovrum haha.
 

Hjälp?

Den senaste tiden har jag börjat spela lite mer ts3 då jag tycker det är kul att skapa simmar där, men nu de senaste dagarna så har det varit i princip omöjligt. Jag kan inte vara inne i CAS (skapa en sim) längre än tio minuter innan spelet kraschar. Jag har avinstallerat alla mina prylpaket + ett expansionspaket och massa downloads, men ändå så fortsätter det krascha, vilket är sjukt irriterande då det liksom tar ett bra tag att starta upp spelet och komma in i CAS. Har ni någon aning om vad det kan vara för fel? Jag har ungefär 150 nedladdade klädesplagg/frisyrer osv., vilket inte är särskilt mycket egentligen. Skulle vara snällt om ni kunde försöka hjälpa mig!
Min ts3-sim McKenzie

Dagens download

Dagens download idag är denna snygga klänning med jacka till ts3 gjord av Cleotopia på thesimsresource! Ni måste vara medlemmar för att kunna ladda ner den, men det är gratis och det är även klänningen. Ni hittar den här!
Bild: Cleotopia @ thesimsresource

Dagens download

Dagens download är detta söta set med ljus från yuliya-mysims2creations! Ni kan ladda ner dem här.
Bild: yuliya-mysims2creations.blogspot.ru

Lighthouse café

Här har ni cafét som jag visade en liten sneak peek på tidigare idag! Hope you like it ♥

Sneak peek

Förlåt för att uppdateringen varit dålig de senaste dagarna, men jag har helt enkelt inte hunnit blogga något (eller spela sims för den delen). Men här är i alla fall en liten smygtitt på något som jag snart är tillgängligt för nedladdning!

With Ur Love

Bilderna blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, bakgrunden blev för dyster osv osv. Menmen. Visar upp dem ändå, haha.

Dagens download

Dagens download för idag är det här snygga håret från emiliasim till the sims 2! Det funkar till alla åldrar och går att ladda ner här.
Bild: emiliasim
 

Queen of sims fotoskola - del 3

För jäääättelängesedan (okej, några månader) så påbörjade jag min lilla fotoskola, men av någon anledning blev det bara två delar (baskunskaper och hur man poserar i ts2). Nu kommer tredje delen där jag visar er hur jag redigerar mina bilder! Det här är alltså hur just jag gör, det finns ingenting som säger att man måste göra såhär. Man gör hur man vill liksom. I alla fall, låt oss sätta igång!
 
Jag redigerar alla mina bilder i ett program som heter photoshop cs5 extended. Photoshop kostar ganska mycket pengar, men det finns en gratisversion man kan ha i 30 dagar att ladda ner på deras sida. Man kan ladda ner olagligt också, hur man gör det vet jag dock inte. Min morbror fixade det åt mig.
Photoshop cs5 ser ut såhär:
 
Oftast när jag redigerar mina bilder använder jag mig kurvor. Man kan få en bild ljusare, mörkare, ändra kontraster och allt möjligt. Oftast gör jag mina bilder ljusare. För att komma till kurvor så klickar man på essentials, adjustments och sedan curves.
 
Nu vill jag ju göra bilden ljusare, så jag klickar på lighter.
Nu kommer en liten ruta upp med en slags linje som man kan dra i. Drar man åt ena hållet blir bilden ljusare, drar man åt andra blir det mörkare. Jag brukar göra den ganska så mycket ljusare genom att dra linjen i mitten åt det ljusare hållet, och längst ner drar jag den lite åt det mörkare (mina förklaringar suger, ja), såhär:
Då blir de ljusa färgerna ljusare och de mörka mörkare. Mer än så brukar jag inte redigera oftast. Ibland lägger jag till lite "vitt" i kanterna och oskärpa i bakgrunden, och ibland har jag lite text också. 
Såhär blev resultatet av bilden jag redigerade denna gång:
 
Men denna del av fotoskolan är inte över än! Nej, nu ska ni få veta hur jag sätter ihop mina collage också. Vi börjar med att ta fram en bild på McKenzie, och tar fram det magiska suddet.
När jag tagit fram det magiska suddet så klickar jag bara på den blåa bakgrunden, så försvinner den. Nu ser bilden ut såhär:
Jag markerar McKenzie och kopierar henne. För att kopiera tar man bara ctrl + c. Sedan klistrar jag in henne (ctrl + v) i en ny, helt vit bild.
Men hon blev ganska stor, och så vill jag inte ha det. Så därför använder jag mig av den fria transformeraren (ctrl + T) och gör henne lite mindre.
Sedan gör jag likadant när jag sätter in de andra bilderna på McKenzie. När jag gjort det så brukar jag göra så att bilderna "glöder" lite. För att göra detta så går jag in på layer, layer style och sedan blending options. Där klickar jag mig vidare in på outer glow och inner glow för bästa effekt (tycker jag).
Collaget blev såhär:
 
Så, då var denna del av min lilla fotoskola slut. Fjärde och förmodligen sista delen kommer förhoppningsvis ut nästa vecka. Då ska jag visa er hur man poserar i ts3!
 
 
 
 
 

McKenzie Allen

Det var flera av er som ville att jag skulle ladda upp McKenzie, så här är hon! Fler bilder på henne hittar ni häär! Hon innehåller väldigt mycket CC, så vill ni ha ett CC-fritt spel.. ja, då ska ni nog ta och låta bli att ladda ner henne haha. Jag har inte årstider, så om ni har det får ni välja utekläder till henne själva. Hope you like her! ♥

Dagens download

Dagens download är fem fina tatueringar till the sims 3 med drömfångarmotiv! Gelisims tumblr, där de är ifrån, har massvis med snygga tatueringar, så det är ett bra ställe om man vill ha fler snygga tatueringar i spelet. Du måste ha drömjobb för att kunna ladda ner dem och du hittar dem här.
Bild: gelisims.tumblr.com

Cross

Lite bilder på min nya ts3-sim McKenzie. Om intresse finns så kan jag ladda upp henne på mediafire!

Little blue house

Nu kan ni ladda ner huset jag visade sovrummet av igår! Blev väldigt nöjd, speciellt med sovrummet haha. Hoppas ni tycker om det!
Förresten så har jag haft besöksrekord idag! 279 unika, det förra var 235 eller något åt det hållet. Sjukt kul, det är typ 150 mer än vad jag brukar ha. Hoppas många av er fortsätter att läsa min blogg! ♥

Dagens download

Vad kul att ni gillar den nya headern! Blir jätteglad av era kommentarer haha ♥ 
I alla fall, dagens download är dessa snygga tavlor från paisleyavenueredux! Jag har börjat att älska att ha massvis med tavlor och saker på väggarna i mina simmars hus, det är så tråkigt med bara någon enstaka (även fast det kan vara fint det med!). Ni hittar tavlorna här!
 

Ny header

Var inte särskilt nöjd med den förra, så nu såhär mitt i natten satte jag igång och gjorde en ny! Blev väldigt nöjd, gillar det turkosa. Jag har också ändrat typsnittet i rubrikerna, syns inte det får ni säga till! (det nya är en kursivt och fint)
Aja, vad tycker ni?
 
Den förra:
Den nya:

Bedrooooom

Jag har upptäckt att jag älskar att inreda sovrum. Det är sjukt kul! Lätt det roligaste när det gäller att inreda hus. Efter kommer badrum. Att inreda kök däremot, det avskyr jag haha.. 
I alla fall, det här är mitt senaste sovrum! Är asnöjd.

Svar på frågestunden

1. Vad är ditt förnamn? 
2. Vad har du för musiksmak? 
3. Bygga i eller spela i sims? 
4. Vilka The sims 3 har du? 
5. Har du något husdjur? 
6. Kan du göra länkbyten? 
7. Älskningsrätt? 
8. Spelar du något mer än sims? 
9. Skostorlek? 
10. Vilka simsbloggar följer du? 
11. Varför hatar du Maxis saker som Hudtoner eller Ögonfärger så mycket? /Jonas
1. Simone.
2. Lyssnar för det mesta på house! Favoriterna är Rebecca & Fiona, Alesso, Swedish House Mafia och Dada Life.
3. Både och!
4. Nästan alla. Fattas årstider, övernaturligt, diesel och universitetet.
5. Ja, fyra hundar.
6. Nej
7. Vet inte varför du ens vill veta det haha, men grillad kyckling och potatisklyftor. Asgott.
8. Ja, ibland spelar jag spore. Det är skapat av Will Wright, han som skapade the sims.
9. 39..
10. Jag läser ganska många, men de jag följer och läser liksom varje dag är fantasims3, alltomsims och simsdeluxe. 
11. Vet inte, tycker bara inte om dem.
 
1. Kan du tipsa om hus till sims 2 som innehåller nedladdade möbler och så? 
2. Kan du göra färdiga simmar som du gjort? Tycker du gör få finna simmar! 
3. Hur redigerar du bilder i photoshop som du tagit i sims ? /Simsaren
1. Självklart!
2. Visst, kan försöka ha med mer sådant.
3. Ska göra ett inlägg om det ikväll eller imorgon :)
 
Nu har du ju börjat på en ny barnhemsutmaning, kan inte du göra fler berättelser? Nåt läskigt, typ som i silent sims!! :D /oifluwemöägo
Har försökt komma på något bra men gör aldrig det haha :(
Bild från silentsims, min förra berättelse.
 
1. Vad tkr du är bäst sims 2 eller sims 3? 
2. kan du bygga ett hus till sims 3 som man kan ladda ner? (Kan innehålla cc) 
3. Vilka ep och pp har du till sims 3? /sims3saga
1. The sims 2!
2. Många som har fårgat om jag kan det, så ja kanske :)
3. Svarade på det ovan ^
 
1. Skulle du kunna göra dig själv som sim någon gång? 
2. Vilken ålder är roligast att spela på i the sims 2? 
3. Har du spelat the sims 3 universitet? Vad tyckte du? 
4. Skulle vara kul om du gjorde sims gubbar från tv-serier eller böcker. Som Hungerspelen eller Cirkeln. /wowsi
1. Har försökt, men det är riktigt svårt haha.
2. Vuxen!
3. Nej, det har jag inte.
4. Försökte faktiskt göra Katniss Everdeen en gång men det gick åt skogen tyvärr, haha.
 
1. Vilka olika sims 3 har du? (ep, pp) 
2. Kan du börja köra mer sims 3? 
3. Kan du göra en hunger games senare? 
4. Vad är det roligaste sims 2:et? 
5. Kan du göra en tutorial på hur man istallerar poseplayer och poses i sims3? 
6. Kan du göra ett inlägg med dina favorit sims 3 skapare? 
7. Hur laddar man ner saker som egentligen är subscriber på tsr? 
8. Kan du göra en sims 3 berättelse i framtiden? /Wilma
1. ^
2. Har föröskt spela det mer, men det helt sjukt fruktansvärt segt på min dator. Att skapa simmar, bygga hus och ta lite kort går bra men det är nästintill omöjligt att faktiskt spela.
3. Många som efterfrågat det, så kanske. Kanskekanskekanske.
4. Livet i lägenhet, lätt!
5. Jadå :)
6. Visst!
7. Har visat det i ett inlägg någon gång i typ juli/juni. Kolla i arkivet.
8. Nej, det tror jag inte.
 
1. Kan du göra ett inlägg med snygga hår till barn? 
2. Man kan ju ladda ner kläder till de nyfödda bebisarna, hur byter man kläder på de? 
3. Vilken är din absoluta favorit bland alla dina simmar just nu? /anonym
1. Kanske!
2. Det går inte. De har alltid en och samma outfit då outfiten är en default, som ersätter den vanliga.
3. Hmm, svårt. Men jag gillar Cheryl från min barnhemsutamning riktigt mycket, så det får bli hon.
Cheryl

Tycker du borde göra en zombie sim ;) 
Haha, eller kanske Peter Pan :D /Tysis
Haha, jag har ju faktiskt gjort nästan en zombiesim en gång att ladda ner, i oktober.
 
Kan du bygga ett café någon gång? /Tovis
Visst :)
 
1. Hur får man bra graffik eller vad det heter? Så man ser detaljer osv på simmarna. 
2. Hur många timmar sims spelar du per dag? /Carro
1. Man ändrar grafikinställningarna i spelet.
2. Det varierar, ibland spelar jag typ sju timmar och ibland inget alls. Men i genomsnitt skulle jag gissa på typ två-tre.
 
Vad betyder familjevänner? Man måste ju ha ett antal när man ska bli befodrad? Hur får man sånna? /Ellinore
Det är det antal vänner som finns till familjen. Du får dem genom att elt enkelt skaffa nya vänner!
 
Kan du ladda upp det kända Green Way om det ens är möjligt på mediafire? /Anonym
Green way? Menar du mitt kvarter, Green Hills kanske? Nej, det går inte.
 
Skulle du kunna ge lite enkla byggtips (där man inte behöver något nedladdat)? :) /Hanna
De flesta byggtips jag ger kräver oftast inget nerladdat, men jag ska försöka ha mer byggtips!
 
Hej hej en fråga här... hur vrider man på möblerna asså typ hur gör du och vilken kod är det?? om det är nånn kod????!!!<3 <3 snälla säg!!?? <3 <3 <3 /Sophie
Jag har ett hack som gör att man alltid kan göra det, men fusket är boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true. För att det ska funka måste du trycka på punkt och kommatecken.
 
1. Vilket är ditt absoluta favorithus du gjort? 
2. Vilken är din absoluta favoritsim du gjort? /Hanna
1. Alltså jag har ju inte så många hus längre då simset började strula och jag var tvungen att installera om så allt försvann, men jag älskar det här huset nedanför. Är sjukt nöjd med det!
2. Som tidigare sagts, Cheryl!

 
 
 
 
 
 

Dagens download

Dagens download är denna posebox med söta poser från MayPink! Jag hittade MayPinks sida igår och laddade ner nästan alla poseboxar som fanns där, riktigt fina poser. Denna posebox innehåller tio poser, tre sittande och resten stående. Ni hittar den här!
 
Förresten, om det är något ni undrar över över huvud taget så glöm inte att ställa en fråga i frågestunden hääär! Svarar på alla frågor imorgon så idag är "sista chansen" typ.

Dresses

 
När jag gjorde peplumtopparna häromveckan så fick jag mersmak till att göra fler kläder igen, så idag gjorde jag dessa två klänningar! Jag blev väldigt nöjd med dem, speciellt den helvita. Hoppas ni tycker om dem ni också!
Förresten, har ni några förslag på kläder jag kan göra? Har slut på ideér haha..

Dagens download

Dagens download är detta snygga hår av trapping! Det funkar till alla åldrar och finns i fyra olika färger. Ni kan ladda ner det här.

Bild: trappingit.livejournal.com

Allison's hairsalon

Jag byggde denna hårsalong till min sim Allison idag, och blev ganska nöjd med den! Därför tänkte jag dela med mig av den till er, och jag hoppas ni gillar den.
Den är ganska lik många andra byggnader jag gjort den senaste tiden, men det är för att den ligger i mitt kvarter Green Hills där alla hus ska vara ganska lika, haha. 

Barnhemsutmaning - del 5

Pottränardags för lilla Celine!
Sedan dröjer det inte länge förrän hon fyller år och blir barn! Som ni ser är Caroline dessutom höggravid.
En liten kille vid namnet Cory har anlänt också.
Eftersom det bara finns tre rum på övervåningen så får Celine behålla sitt rum på nedervåningen, fast med lite nya möbler såklart! Dessutom så har hon gått och skaffat sig ny frisyr.
Casper verkar tycka om Caroline ganska.. mycket.
Mitt i natten vaknar Caroline av att det gör fruktansvärt ont i magen.. hon ska få barn!
Efter någon kvarts kämpande eller så så blir Caroline och Michael föräldrar till en liten flicka som får namnet Cheryl ♥
Cheryl verkar ha ärft det mesta från pappa Michael. 
Dagen efter fyller Cassie år och blir tonåring! Jisses vad fort de växer upp haha.
Hon fick nöjesambitionen och tänder på skäggiga arbetsmyror, och avtänder på plantsimmar.
Eftersom det ändå är lördag så bestämmer sig Cassie för att bege sig till ett närbeläget café för att träffa lite nya simmar.
Där stiftar hon snabbt bekantskap med en tjej vars namn jag glömt bort, och de två blir snart vänner.
När hon sedan kommer hem hjälper hon till med att ta hand om småbarnen. Speciellt förtjust blir hon i Cory.
 
Caroline har köpt tre pengaträd, och Celine tar snabbt på sig ansvaret för att ta hand om dem. 
 
Colin är inte ensam om att tycka det är skitkul att leka pirat i badkaret..
Nu är det dags för Colin att bli tonåring han med!
Han fick popularitetsambitionen, tänder på sminkade simmar som är bra på att städa och avtänder på robotar. En riktigt bra uppväxt fick han också.
Som sagt så är det födelsedagar nästan varje dag, och idag är det lille Corys tur att fylla år!
Colin tar med sig en tjej vid namn Tyra hem efter skolan, och efter att ha känt varandra i typ fyra timmar blir de ihop.
Aaw ♥ 
När Tyra sedan har begett sig hemåt så tar Colin på sig uppdraget att försöka laga badkaret på övervåningen, som varit trasigt en längre tid.
På kvällen blir det lite tv-tittande och Casper uttrycker sin kärlek för Caroline ännu en gång..
Nu är det dags för Cheryl att fylla år hon med!
Alltså. Hur söt?! 
Caroline lär Cory att gå och Michael matar Cheryl.
Aw ♥
Det snöar..
..och både Casper och Celine kommer hem med högsta betyg! Duktigt!
 
(Ja. Denna del blev väldigt lång haha)