OMSPs

Jag hade tänkt skriva det här inlägget för ett bra tag sedan men det blev aldrig av av någon anledning.. men nu är det här och jag ska helt enkelt bara berätta hur man använder en OMSP. OMSP står för One more slot please och gör helt enkelt så att du kan dekorera dina simmars hem mer genom att ställa ut osynliga plattor/staplar med dekorationer på lite här och var. Jag vet, jag suger på att förklara men förhoppningsvis så förstår ni mer när jag börjat förklara lite mer utförligt!
De flesta utav mina omsps har jag fått med hus som jag har laddat ner, och har ni laddat ner något utav mina senaste hus har ni defnitivt fått med några också (denna guide är alltså till the sims 2). Annars så kan ni ladda ner OMSP's här.
 
Det finns OMSPs i alla möjliga olika former, storlekar och färger. Vanligast är de plattor som "flyger" i luften som man kan ändra höjd på och olika pinnar med en särskild höjd.
Dessutom så finns det OMSPs som gör så att sakerna hamnar i olika gradersvinklar (eller hur man nu säger). T.ex så finns det en som gör att saken hamnar i 45 gradersvinkel och en som gör att den hamnar i 60 gradersvinkel.
Det här är några exempel på olika OMSPs:
Den röda plattan vrider saken i 180 grader, alltså så blir den upp och ner. Vill man ha saken upprätt är det bara att klicka på punkt- eller kommateckenstangenterna. Detta är en av de plattor som man kan ändra höjd på, genom att klicka på tangenterna Å eller ´, som sitter strax ovanför. 
Plattan med en tia på går det inte att justera höjden på, men just denna har samma höjd som bänkarna man kan ha i simmarnas kök/badrum. 
Den lila plattan med en sjua på ligger på marken (skuggan nedanför tillhör plattan med en tia på). Även denna kan man justera höjden på, Å och ´ gäller även här.
De andra två, staplarna, går det inte att justera höjden på. Man får helt enkelt se om de passar in någonstans bara.
 
OMSPs hittar man alltid (jag har i alla fall aldrig stött på något annat) under bordskategorin (eller vad man nu ska kalla den, har hjärnsläpp) och sedan övrigt.
För att använda OMSPn sätter du helt enkelt ut en dekoration eller vad som helst på den.
När du sedan ska sätta ut den på ett ställe där du vill ha den så måste du skriva in fusken moveobjects on och boolprop snapobjectstogrid false. Sätt sedan ut den på till exempel en bänk.
Ta nu recolour-verktyget (kommer inte ihåg vad den heter på svenska) och klicka på OMSPn.
Ta sedan det "osynliga" alternativet och klicka på bocken.
Klart! Så här är det med alla OMSPs. Vill man så kan man göra den osynlig innan också, det spelar ingen roll (förutom det att OMSPn då akn vara lite svår och hitta).
 
 


Åh, vad bra! Vet du om det finns något liknande till the sims 3?

Svar: Ja, det finns det. Alltomsims har gjort ett inlägg om det här: http://alltomsims.blogspot.se/2013/02/one-more-slot-please.html
queenofsims

2013-04-21 // 16:14:13
» Meja

Skulle du kunna fixa en liten instruktion för att ladda ner? Hur man fixar om man har Livet i lägenhet eller inte har det eftersom jag blir lite förvirrad av vad som inte kommer med och vad som kommer med. B.l.a får jag bara såna som gör så att saker blir i olika grader.

Svar: Du laddar ner precis som vanligt. För att sakerna inte ska hamna i olika grader klickar du bara på punkt-knappen (.).
queenofsims

2013-12-29 // 18:39:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo