Paintings

Lyckades göra egna tavlor till sims idag med hjälp av en guide på modthesims 2, simPE, photoshop, några bilder jag hittade på weheartit och en tavla från djurliv. Om jag är stolt? Svar ja! Haha. Vad tycker ni?
 
 

Rea på cdon

Loggar in via mobilen lite snabbt för att tala om att cdon just nu rear ut flera the sims 3 spel! Jag har ingen aning om hur länge rean håller på men det kan ju vara bra att passa på redan nu. Bland annat så kan ni köpa årstider, monte vista och rampljuset för endast 49 kr! Rean hittar ni här.  
Rean är nu över!

Dagens download

Dagens dowload är de här helt galet snygga seten med tapeter till the sims 2! Ohgod alltså, i'm in love! Länkar hittar ni under respektive set.
 
Ladda ner
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: sims2palette

Birthday gift part 2

Det var meningen att det skulle bli två simmar, men brist på kreativitet gjorde att det bara blev en.. men ja, här har ni nu andra delen av min lilla gåva till er: ts3-simmen Amber, som jag redan visat lite bilder på! Hoppas ni tycker om henne :)
Hår: Sjoko-sims
Vardagskläder: Blomkrans - pixicat, tröja - orang-sim club, kjol - ilikeyourfacesims, tights - leigt och skorna har jag ingen aning om vart jag laddat ner dem.
Finkläder: blomkrans - pixicat, klänning - ilikeyourfacesims (troooooor jag), tights - leigt, skor - modishkitten
Sovkläder: ingen som helst aning
Idrottskläder: Linne - icia23, shorts - lorandiasims3, skor - grundspelet
Badkläder: Modishkitten

Dagens download

Ska fixa andra delen av min lilla bloggen-har-fyllt-två-år-gåva nu, men tills dess så lägger jag upp en dagens download så länge och idag tänkte jag tipsa er om de här tre snygga håren till the sims 2! Nightcrawler-håret är så attans snyggt tycker jag, använder det en del till ts3 också. Håren kan ni ladda ner här.
Bilder: esotheria-sims

Amber


Grattis bloggen!!

Det här känns helsjukt, men jag har alltså haft min blogg i två år nu!! Wow, tiden bara flyger. Den 20 september 2011 skapade jag alltså min blogg.. jösses vad länge sedan! Kollade igenom alla gamla inlägg häromdagen och ja.. man kan ju lugnt säga att kvalitén på blogginläggen har förbättrats en hel del sen dess haha. 
Men vad ska vi nu göra för att fira detta? Joo, ni ska få några små gåvor från mig i två delar! Första delen får ni idag och det är hela fem simmar till the sims 2! Andra delen dyker (förhoppningsvis) upp imorgon :)
 
Tack till: mouseyblue, nabila, itsfemmefatale, trapping, hypnotizedsims, misstikerii, anitka-sims och lilith!
 
Hoppas ni tycker om simmarna! ♥

Dagens download

Dagens download idag är det här snygga möbelsetet gjort av *n-a-n-u* till the sims 2! Upptäckte nyss hens tsr-sida och det har definitivt blivit en ny favorit när det gäller möbler! Setet hittar ni här, men ni måste vara medlemmar och inloggade för att kunna ladda ner.
Bild: *n-a-n-u* @ thesimsresource

Ladda ner huset

Nu kan ni ladda ner huset jag visade upp igår! Men eftersom det är gjort som en follower's gift på min tumblr så får ni gå in där först, så klicka här för att komma dit!
 

A small house for two

Ett litet hus jag har byggt som min 200+ follower's gift på tumblr! Eller ja, jag byggde själva huset för ett tag sedan men har inte inrett det förrän nu. Får se om det dyker upp här på bloggen sen också!
Vad tycker ni? ♥

Dagens download

Dagens download är den här slidern till the sims 3, som helt enkelt gör så att ni kan ändra längden på era simmar! Slidern funkar för barn till åldringar och finns under huvud/öron-"sektionen". Ni kan ladda ner den här!
Bilder: CmarNYC @ modthesims.info

Ladda ner Kendall & Cassidy

Resource-lista:
Hår: Nightcrawler på thesimsresource
Vardadskläder: Klänning - darkosims, strumpbyxor - grundspelet, skor - pixicat, smycken - lorandiasims3
Finkläder: Klänning - all-about-style, strumpbyxor - grundspelet, skor - modishkitten, armband - lorandiasims3, ring - grundspelet
Sovkläder: Linne - grundspelet, trosor - någonstans på thesimsresource
Idrottskläder: Linne - grundspelet, shorts - lorandiasims3, skor - grunspelet
Badkläder: Leigt
 
Hår: Spring.. något
Vardagskläder: Linne - sentate, byxor - icia23 på thesimsresource, skor - pixicat, smycken - grundspelet
Finkläder: Topp - all-about-style, byxor - icia23, skor - modishkitten, smycken - lorandiasims3
Sovkläder: Har absolut ingen aning alls om vart jag laddat ner sakerna haha men gissar på tumblr och/eller thesimsresource
Idrottskläder: Linne och shorts - grundspelet, skor - pixicat.
Badkläder: Leigt
 
 
Justdet! Om en vecka fyller min blogg hela två(!!) år! Vad ska vi hitta på då tro? Hmm..

Cassidy

Gjorde en ny ts3-sim idag, Cassidy! Ska försöka ladda upp henne och Kendall antingen senare ikväll eller imorgon. Vad tycker ni? :)
 
 

Dagens download

Dagens download är inte bara en sak.. utan fem! Så det blir dagens downloads snarare, och idag är det tips på snygga hår som gäller. Alla är gjorda av trapping och det är även därifrån jag lånat bilderna!
NewSea’s Clover-hair for all ages and re-textured. Comes in the colors and binning-style that I usually use. I hope you’ll like it <3
—> DOWNLOAD <—
Credits:Mesh - NewSeaTexture - Io’s edit of Pooklet’s textureColors - Pooklet & Iosaur
Ladda ner
I’m just going to drop this off - it’s an all ages-conversion and re-texture of NewSea’s lovely SirenForest-hair. It comes in my usual colors and binning style.
—> DOWNLOAD <—
Credits:Mesh - NewSeaTexture - Io’s edit of Pooklet’s textureColors - Pooklet & Iosaur
On a different note I just want to make it official that I’m going to be taking some kind of semi-break from creating. I havn’t been feeling up to it lately and with school starting I want to focus my efforts on that. Still going to be here and drop stuff off from time to time, but I’m generally not feeling too well and I wont be taking requests. That’d be all, hope you’re all doing great <3
Ladda ner
image
Ladda ner
Ladda ner
Ladda ner

Hur du laddar ner till the sims 2 (ny guide)

För typ 1½ år sen gjorde jag en megakass guide på hur man laddar ner, men eftersom den sög så gör jag en ny.
 
Så, låt oss sätta igång. För att kunna ladda ner saker till sims så behöver du 7-zip eller winRAR. Jag använder mig av 7-zip, och jag har ingen som helst aning om hur man gör med winRAR. 7-zip kan du ladda ner här! (vilket utav alternativen du ska välja varierar från dator till dator. Prova att installera .exe först, och funkar inte det, ta .msi)
 
Nu när 7-zip är installerat och klart kan du börja leta downloads. Jag har massvis med tips under kategorierna nedladdning och dagens download, så titta där om du inte riktigt vet vart du ska börja. Annars är google bra också.
Just i den här guiden kommer jag ladda ner den här fina klänningen från lianasims2:
En viktig sak att veta när du laddar ner är att de flesta hår, kläder och möbler kräver en mesh. Meshen är det som bygger upp själva klädesplagget/håret/möbeln, och är nödvändig för att nedladdningen ska fungera. Oftast så följer meshen med, men ibland måste du ladda ner den separat - så titta alltid om det står att du ska ladda ner meshen på någon annan sida eller i en annan nedladdning.
Så är fallet på lianasims. Precis nedanför "download" så står det "download mesh", så jag trycker på båda.
Eftersom jag har google chrome (bästa webbläsaren!!) så dyker det nu upp en liten remsa längst ner med de två nedladdningarna. Jag väntar på att de ska laddas klart och eftersom de är .zip-filer så trycker jag sedan på ena så att en ruta dyker upp.
Sedan markerar jag PACKAGE-filen och högerklickar, och väljer kopiera.
Sedan går jag till dokument, EA games, the sims 2 och sedan downloads. Om ni inte har någon downloadsmapp är det bara att skapa en (kom ihåg att du måste ha stort D!). Sedan högerklickar jag och klistrar in filen.
Likadant gör jag sedan med den andra .zip-filen jag laddat ner. Öppnar mappen, kopierar och klistrar in i downloadsmappen.
Det är såhär man gör med .zip-filer, men jag ska visa er hur man gör med .rar-filer och .7z-filer också, så jag går in på den här sidan med jättesnygga hår. Jag väljer ett hår jag vill ha och klickar på download.
Nu kommer jag in på en mediafire-sida, och klickar återigen på download.
Nu dyker remsan längst ner upp igen och jag får vänta tills filen har laddats klart.
Men eftersom det är en 7z-fil kan jag inte klicka upp den, utan måste hämta den i Hämtade Filer, precis som med .rar-filer. När jag väl är där högerklickar jag på filen och väljer kopiera.
Sedan går jag in i downloadsmappen igen och klistrar in.
När jag har laddat ner allt jag vill ladda ner så är det dags att packa upp filerna, vilket jag gör med 7-zip. Så jag markerar alla filer, högerklickar och väljer 7-zip och sedan extract here/packa upp här.
Nu kommer det komma upp en liten ruta som laddar, och ibland kommer det dyka upp en ruta där det kommer stå typ "yes to all/ja till alla", "no to all/nej till alla" osv. och då ska ni alltid trycka på "ja till alla".
När 7-zip har packat upp alla filer så ska den här rutan dyka upp:
..och då vet ni att allt ni laddat ner numera finns i erat spel (förutsatt att alla mesher osv. har hängt med).
 
Så, jag tror det var allt, har jag missat något är det bara att säga till och om ni har några frågor är det bara att ställa dem i en kommentar!

Kendall

Förlåååååt för att jag uppdaterar fruktansvärt dåligt just nu, men mitt internet är så jäkla segt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Trots att det är ny månad och allt (vilket vanligtvis innebär snabbare hastighet) tar det ungefär fem minuter att komma in på blogg.se............. förstår ni vad hemskt det här är eller? Och då ska vi inte ens prata om hur segt det är att ladda upp bilder här eller ladda ner saker till sims. Fruktansvärt.
Men i alla fall, hittade min sims 3-skiva igår så satte igång med att göra en ny sim, Kendall. Försökte bygga ett hus också eftersom jag lovat er det men fy vad tråkigt det är utan nedladdade möbler.. I alla fall, här har ni lite bilder på Kendall så länge. Vet inte riktigt vad jag babblar på om just nu så bäst att jag slutar nu haha..

Hur du bygger källare på ett befintligt hus

Ni är många som önskar att jag lade ut fler byggtips, men om jag ska vara ärlig sitter jag inte på särskilt många för tillfället haha. Men här ska ni få ett relativt enkelt byggtips tillsvidare: Hur man bygger källare på redan befintliga hus!
Det enda som krävs är ett hus med en husgrund, som mitt exempel här:
Står huset "rätt på marken" utan någon husgrund kan man alltså inte bygga en källare i det huset. 
I alla fall, när du har ett sådant här hus med en husgrund, klicka ner dig till den lägsta våningen så det ser ut såhär: 
Ta sedan en tapet med en synlig list längst ner och sätt ut.
Sedan tar du marksänkningsverktyget och klickar runtom tapeten tills du ser listen.
Ta nu markutjämningsverktyget och jämna ut marken i nästan hela källaren: Det måste vara som en nedåtgående "kant" längst ut, annars kommer det vara extremt fult på utsidan. Se bilderna!
Såhär blir det alltså utanpå om man inte har den där kanten:
Sätt nu ut väggar runtom i källaren och bygg dit rum om du så vill.
Sedan är det bara att sätta dit en trappa, tapetsera och fixa hur du vill och din källare är redo att användas!

Svar på frågestunden!

Tycker du om tomat? /Yolanda
Usch nej :(
 
1. Kan du göra ett hus till sims 3? 
2. Kan du försöka göra dig själv i sims? 
3. Kan du försöka göra ditt eget hus/lägenhet i sims? /Klara
1. Jag tänkte göra det häromdagen, men min the sims 3-skiva verkar vara spårlöst försvunnen.. men när jag hittar den igen, då ska jag försöka göra ett!
2. Alltså jag har försökt göra det typ 5678574 gånger och det blir lika failat varje gång haha.. men jag kanske gör ett nytt försök snart igen.
3. Ja, det kanske jag kan försöka mig på!
 
1. Varför började du spela sims? 
2. När började du spela sims? 
3. Vad är det bästa med sims? 
4. Vad vill du bli när du blir stor? /Frågor
1. Min morbror spelade det mycket när jag var liten, och jag tyckte det verkade såpass kul att jag började spela själv.
2. När jag var 7, tror jag. 7 eller 8.
3. Den där frågan är sjukt svår haha. Jag gillar ju liksom allt.
4. Lärare tror jag. Helst inom historia eller religion.
 
FRÅGOR OM SIMS: 
1. När jag ska ladda ner saker så funkar det inte, vet du varför? Alltså behöver man något speciellt program för det? 
2. Vad tycker du om sims4, kommer du att köpa det? 
3. Om du får välja vilket spel som är roligast utav Sims3(orginalspelet), the sims medeltiden eller the sims castaway, vilket väljer du då? 
4. Kan du inte försöka göra ditt egna hus & dig själv på sims? 
5. Vad är det bästa & sämsta med sims 2 & 3? 

FRÅGOR TILL DIG: 
1. Vad är din största dröm i livet? 
2. Vem beundrar/ser du upp till? 
3. Har du några syskon, djur? 
4. Chips / Godis ? 
5. Vatten / Läsk ? 
6. Har du testat göra din favoritartist/band i sims? /Rebecca
Frågorna om sims:
1. Ja, du måste ha 7-zip eller winRAR. :)
2. Såhär långt så tycker jag att det verkar megabra! Gillade inte att simmarna ser så "cartoony" ut först, men jag gillar det faktiskt mer nu efter att ha sett gameplay-trailern. Tänk vad snyggt det kommer bli med lite CC sen! Ska definitivt köpa det.
3. Den var svår. Tar nog medeltiden i så fall faktiskt!
4. Som jag skrev tidigare, kaaaaanske.
5. Det bästa med sims 2: Haha jag vet inte. Jag gillar ju typ allt. Det sämsta med sims 2: Alla laddningsskärmar.
Det bästa med sims 3: Att världen är så öppen! Det sämsta med sims 3: Den extremt sega laddningsskärmen när man ska öppna en värld :(
 
 
Frågorna om mig:
1. Att bli rik, typ. Haha. Bo i en stor fin villa. Ha ett bra jobb. Kunna resa jorden runt. Det är min dröm.
2. Ingen direkt.
3. Ja, jag har en lillebror som är 11 år och så har vi en hund, några akvariefiskar och en mus haha.
4. Godis!! 
5. Coca cola ;)
6. Jag försökte göra Lana del Rey en gång. Det gick ju.. sådär :|
 
varför spelar du sims2 och inte sims3? vad tycker du är dåligt med sims3 elr föredrar du bara sims2 framför sims3? :) /Yasmine
Jag tycker det är så himla mycket bättre på många sätt och vis. Dels gillar jag grafiken mer och dels för att allt är så jävla jobbigt och komplicerat i trean, haha. Alla dessa uppdrag och grönsaksodlandet och stensamlandet och grejer är så.. jobbiga :( 
 
När kommer nästa del av barnhemsutmaningen? /Anonym
Åh, jag vet inte. Jag har spelat lite på familjen men inte tillräckligt för att göra en ny del. Har öppnat familjen flera gånger utan att orka spela något.. men ska försöka spela lite ikväll. Om jag orkar!
 

 
Kan du göra en till berättelse om sims? Att du har simsbilder och så och gör en berättelse av det. Jag menar att du kan väl göra så som när du gjorde berättelsen kidnappad fast kanske annan handling eller så? :) /Mathilda
Ja, jag ska försöka. Jag har faktiskt börjat ta lite bilder och börjat skriva på nya delar till min gamla berättelse, kidnappad, men om jag ska publicera den här igen är helt upp till er :) (har liksom ändrat vissa delar, karaktärerna ser annorlunda ut osv)
 
 En bild tagen ur den nya versionen av min gamla berättelse "Kidnappad". Om jag publicerar den här eller inte beror på helt på er, om ni vill det eller inte.. :)
 
Kan du skriva lite mer om Ts3? /Amanda
Kanske. Vet inte. The sims 4 kommer ju ut snart och då lär jag dumpa ts3 för gott hehe..
 
Hej, gillar starkt din blogg! 

Kan du inte skriva lite mer om Sims medeltiden? Inte många bloggar skriver om det och jag tror att många av dina läsare skulle uppskatta det, där ibland jag :D /Bellandi
Tack så mycket :D
Ja, det kanske jag kan. Har inte spelat det på ett tag men funderar på att starta upp det någon dag och då kan jag ge er lite tips :)
 
 
 
Du gör väldigt fina hus och därför undrar jag hur lång tid det tar på ett ungefär att göra ett hus? Har du dessutom några simpla byggtips som inte kräver nedladdningar? /Hanna
Tack så mycket! Hur lång tid det tar varier väldigt mycket, men minst en timme i alla fall. Som mest har det väl tagit ungefär sex timmar sammanlagt, men då byggde jag ett sjujäkla stort köpcentrum haha. Ett ganska simpelt byggtips kommer upp ikväll :)
 
Kan man ladda ner saker till Sims medeltiden? /Anna
Nej, det kan man tyvärr inte :(
 
Skulle du kunna göra ett hus i ts3 där du varken använder nedladdade saker eller föremål från olika expansionspaket och prylpaket? Som sedan ska kunna bli nedladdningsbart för oss andra alltså. /Miranda
Ja, när jag hittar min ts3-skiva ska jag försöka göra ett :)
 
Kommer du köpa Sims 4 när det kommer ut? /Alex
Självklart!