Dagens download

Dagens download är de här snygga shortsen till tonåriskillar på the sims 2! Tycker själv att det är extremt svårt att hitta snygga kläder till killsimmar så jag blev skitglad när jag såg de här, haha. De är gjorda av sanneke94 och går att ladda ner här!
 

Bilder: sanneke94

Ladda ner Kate

CC-lista:
Hår: Shock & shame
Vardagskläder: Hatt - Traelia, halsband - sims3s, ring -, linne - modishkitten, kjol - pixicat, tights - leigt, skor - pixicat
Finkläder: Glasögon - artsims, halsband 1 - darcosims, halsband 2 - sims3 art factory, armband - lorandiasims3, topp - leigt, kjol - jinglestartk, tights - grundspelet, skor - pixicat
Sovkläder: Tröja -, shorts - ingen aning
Idrottskläder: Linne - icia23, leggins - leigt, skor - pixicat
Badkläder: Leigt
 
TOU (terms of use) (detta gäller alla mina simmar/hus!)
- Ladda inte upp simmen någon annanstans
- Använd henne inte som bas till andra simmar
- Säg inte att det är du som gjort henne
- Om ni tar bilder på henne och visar upp på en blogg/tumblr/etc, säg då att det är jag som gjort henne och länka till mig. Om ni använder henne i erat spel får ni jättegärna meddela mig, det vore jätteroligt att se! :)
 

Dagens download

Dagens download är det här snygga möblerna till dina simmars barnkammare! Ni kan ladda ner det här.
 
Bild: impishsims

Dagens download

Dagens download idag är det här snygga håret med en beanie till manliga simmar på the sims 3. Det är gjort av nightcrawler och ni kan ladda ner det här!
 
Bild: nightcrawler_sims

Kate

Gjorde den här simmen igår, Kate heter hon! Måste säga att jag bara älskar pixicats skor alltså. Kjolen är också därifrån. Lovely!
Om intresse finns kan jag ladda upp henne åt er :)
 

Lost temple

 
 
 
 
 
 
Om ni undrar hur jag har spenderat de senaste två eftermiddagarna har ni svaret ovanför. Vad tycker ni?
 

theccqueen

Har startat upp en ny simblr där jag bara reblogar olika downloads till the sims 2 som ni jättegärna får följa! Jag har redan en "vanlig" simblr men nu har jag alltså skapat en till. Än så länge finns det inte mycket där men jag ska försöka uppdatera den varje dag :)
theccqueen.tumblr.com heter den, in och följ! (och tack till felicia som kom på det fina namnet ♥)
 
 
 

Dagens download

Dagens download är ett par riktigt snygga hudfärger till ts2 gjorda av pooklet. Ni kan ladda ner dem här!
 
[ d o w n l o a d ]
it was my birthday on the 15th and since i’m way past the age of bringing cupcakes into class i will instead bring skins to tumblr.
i really love mouseyblue’s dusk skins, i just wanted them in more and darker colors. so i recolored each one a different random shade and here they are. they are townified and geneticized in a way that fits my game but might not fit yours (values included in the screenshots below) so feel free to change the values to whatever you like.
closeups: one / two / three / four / five / six / seven
credits: mouseyblue (see their original post for further skin credits), ephemera for the waterline and shine on some of the darker skins, miranda for some eye and nose shaders.
policy.
Bild: pooklet.tumblr.com

Dagens download

Dagens download är de här snygga kläderna till kvinnliga simmar på ts2 gjorda av rented-space! Ni kan ladda ner dem här.
 
Bild: rented-space.tumblr.com

Tävling?

Jag har funderat ett tag nu på att ha en tävling av något slag. Däremot så har jag två (ganska stora) problem: Jag vet inte vad det ska vara för tävling eller vad vinsten ska vara, haha.
 
Jag har ett the sims 3 husdjur som ligger och skräpar här hemma men det vore orättvist för mina sims 2-läsare och jag antar att många av er redan har den expansionen. Jag hade oerhört gärna gett ett the sims 4 till någon av er (när det kommer ut) men jag vill ju gärna ha ett exemplar själv också och jag har inte tillräckligt mycket pengar för att köpa två, heh. Själva tävlingen skulle kunna vara någon slags modelltävling eller något där ni skickar in bilder? Jag vet inte. Så därför ber jag er om lite hjälp!
 
Skulle ni tycka att det vore kul med en tävling? Vad för sorts tävling? Vad vill ni se i potten? Jag skulle bli oerhört tacksam om ni skulle kunna hjälpa mig lite med det här :)
 
 
Ja, jag gillar den här simmen hehe.

Black and white

 
Gjorde en makeover på en gammal sim och tog de här bilderna idag! Sedan gick jag loss i photoshop och övade på mina photoshopskills så jag kan briljera med mina redingeringskunskaper sedan på medieproduktionen i vår när vi ändå ska hålla på med foto. Blev very very nöjd med resultatet. Mina favoriter är nog den första och den sista. Vad tycker ni? 

Pastels

 
Mördade min dator lite till idag och laddade ner en himla massa saker till the sims 3. Tror den börjar kasta hårddiskar och grafikkort på mig snart, den där stackars datorn. Tills dess lär jag fortsätta i samma takt som nu..
I alla fall så gjorde jag den här simmen idag! Lite sliders fick dimpa ner i min downloadsmapp eftersom jag tänkte börja försöka göra lite mer unika simmar. Idag lyckades jag inte. Dessutom har inte tösen något namn än så om ni sitter och håller på några bra namn får ni gärna dela med er! 

Hur du bygger broar

 
Börja med att använda dammverktyget och gör en damm eller en liten å. Sätt sedan ut en sådanhär grund över, det som ska bli bron.
 
 
Sätt sedan ut trappsteg i varje ände.
 
 
Byt golv och sätt ut ett fint staket på bron.
 
 
Skriv nu in fusket boolprop constrainfloorelevation false. Använd sedan markupphöjningsverktyget och höj marken under bron, så att golvet höjer sig.
Ni får justera lite och pröva er fram så att det blir en fin krökning på bron!
 
 
När ni är klara och nöjda med hur bron ser ut, skriv in fusket boolprop constrainfloorelevation true. Nu kan ni sänka marken under bron igen med marksäkningsverktyget eller dammverktyget.
 
 
Dekorera lite runtomkring och bygg en fin park eller något och sedan är det klart! :) Experimentera gärna lite också och bygg olika sorters broar.
 
 
Om någon undrar varför vattnet i min damm ser annorlunda ut så är det för att jag nyligen laddat ner den här moden! Älskar den, vattnet blir så himla vackert!
 

Dagens download

Ber om ursäkt för att det har stått still här nu i helgen, men jag har två prov den här veckan som jag måste plugga järnet till och då hamnar både bloggen och simset åt sidan. I alla fall så är dagens download dessa ikea-speglar gjorda av nanashi-sims! Jag älskar ikea så jag blev jätteglad när jag hittade dem hehe. Ni kan ladda ner dem här.
 
Bild: nanashi-sims.tumblr.com

Video - jag inreder

Här är videon där jag inreder det här rummet! Videon är bara 6 minuter lång så ni orkar förhoppningsvis titta på hela haha. Om ni har några frågor är det bara att ställa dem!
Jag har använt mig av fusken moveobjects on och boolprop snapobjectstogrid false.
  
 
Vill ni att jag försöker ladda upp fler videor när jag inreder/bygger/skapar simmar?

Whites and Blues

 
Tre bilder från ett rum jag inredde idag. Gjorde en video medan jag inredde det så den kommer förmodligen upp imorgon!

Dagens download

Det blir mycket modar idag men aja haha. Ville i alla fall tipsa om den här moden till the sims 2, som byter ut namnen på alla NPCs till engelska namn (förutsatt att du spelar med svenskt språk installerat)! Själv tycker jag den är jättebra då alla mina egenskapta simmar har engelska namn, och det är ju inte så värst snyggt om ett par heter Hailey och Jonas eller Cody och Fredrik liksom, haha. Moden går att ladda ner här!
 
Bild: HystericalParoxysm

Inteenimater

Många av er har nog hört talas om inteenimater (jag har också tipsat om det några gånger), moden till ts2 som gör det möjligt för tonåringar att ha myspys, skaffa barn och gifta sig. Men det hänger med så himla mycket mer saker än så att jag tycker att moden förtjänar ett eget inlägg!
 
Inteenimater går att ladda ner på den här sidan, som ser ut såhär:
 
 
Vilken installation ni ska välja beror nu helt på vilka spel ni har. Ni ska välja det alternativ som stämmer överens med det spelet ni startar med. Startar ni med t.ex arbetsliv ska ni välja nedladdningen som heter "inteenimater_final14b_OFB.zip". Har ni som jag livet i lägenhet sa ni välja det som heter "ApartmentLife", och så vidare.
Som ni ser finns det även alternativ där det står "flavorpak". Dessa innehåller massa extrasaker ni kan läsa om i word-dokumentet som hänger med.
 
När ni laddat ner och öppnat zip-filen kommer det se ut ungefär såhär (det ser lite olika ut beroende på vilket alternativ ni valt). Det är väldigt viktigt att ni läser igenom installationsguiden och de som heter "important"! Beroende på vilket spel du har ska filerna installeras olika. Guiderna är på engelska och om ni inte kan engelska så bra får ni använda google translate. Om ni inte har följt installationsguiden eller struntat i att läsa igenom read me-filen kan det uppstå problem i era spel, så snälla gör detta!
 
 
Funktioner
 
- Tonårssimmar kan nu ha myspys med andra tonåringar, vuxna och åldringar.
- Gravidkläder till tonåringar och ungdomar. Ett par vardagskläder, finkläder, pyjamas, underkläder, idrottskläder och ytterkläder hänger med.
- Tonåringarna kan ha myspys på alla ställen vuxna simmar kan (sängen, omklädningsrummet, hängmatta, bil osv osv)
- Simmarna kan även bli gravida genom vanligt myspys. Detta kan dock förhindras genom att använda "birth control" genom den biologiska klockan, mer om den senare.
- Gravida tonårssimmar får ledigt från skola och jobb.
- Simmar över 18 (ungefär halvvägs genom tonårsfasen) slutar att gå i skolan, kan skaffa heltidsjobb och flytta hemifrån. 
- Tonåringar som växer upp till vuxna slutar inte längre att vara kära i sin tonårspartner.
- Gravida simmar kan få missfall, om simmen t.ex mår väldigt dåligt eller är på slutet av vuxenstadiet.
- Kvinnliga simmar som är mot slutet av vuxenstadiet har också svårare för att bli gravida.
 
Den biologiska klockan
 
Den biologiska klockan är alltså en av funktionerna som hänger med. Genom den kan du bland annat få dina simmar att få missfall och andra saker jag tänkte visa tillsammans med mina tonårssimmar Tanya och Brent.
För att få fram klockan klickar du helt enkelt på en kvinnlig sim, väljer inteenimater och sedan My biological clock.
 
 
Nu dyker det upp en liten lila klocka i närheten av din sim.
 
 
Om du nu klickar på den kommer det fram lite olika, halvtaskigt översatta alternativ. Genom Jag vill ha barn/tvillingar med.. gör du helt din sim gravid automatiskt med en annan sim. Genom starta hormonbehandling gör du helt enkelt så att din sim har lättare för att bli gravid, och genom starta födelsekontroll gör du så att din sim inte kan bli gravid alls tills du avslutat den. Genom lägg undan lägger du klockan i din sims katalog och genom släng slänger du den helt enkelt.
 
 
Nu har Tanya blivit gravid med Brent och andra alternativ dyker upp när jag klickat på klockan. Genom express förlossning kan du snabba på din sims graviditet, antingen 1,5 timmar, en dag eller så att din sim föder på direkten. Eller så kan du stanna graviditeten, vilket jag antar menas med att simmen typ går runt och är gravid för alltid.
Genom avsluta min graviditet kan du helt enkelt avsluta simmens graviditet bara sådär. Om du väljer missfall, däremot, kommer din sim få värkar och må extremt dåligt. Det dyker dessutom upp en liten notis om att din sim fått missfall och simmen får ett dåligt minne.
Graviditetsmätaren har jag tyvärr ingen aning om vad den gör. Jag provade att klicka på den men det hände inget haha :(
 
 
Mer info finns i worddokumenten som hänger med nedladdningen. Om ni har några frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet så ska jag försöka svara så gott jag kan! :)
 

Mer info om the sims 4

I det här inlägget som jag gjorde i augusti skrev jag en del om the sims 4, men det har ju kommit ut en del info och massvis med bilder sedan dess som jag tänkte ta upp i det här inlägget!
Värt att tänka på är också att spelet inte kommer ut förrän i höst. Vissa saker jag skrivit här kommer att kunna ändras, till exempel lär de väldigt kritiserade håren på simmarna med största sannolikhet se annorlunda ut när spelet har släppts :)
Skapa en sim-läget
 
♥ Du kommer kunna ändra storleken på dina simmars fötter.
♥ Det kommer finnas fyra olika gångstilar till din sim för dig att välja mellan: Normal, "snooty", "swagger" och "perky". Jag har tyvärr ingen svensk översättning till dessa.
♥ Det kommer inte att finnas något create-a-style/skapa-en-stil-läge. Istället kommer det att finnas olika färg/mönsteralternativ till dina simmars kläder/möbler precis som i the sims 2.
♥ Det kommer finnas tre olika typer av röster till män och kvinnor.
♥ Du kommer inte att kunna ändra längden på dina simmar. Detta eftersom det vore extremt svårt att få alla animationer rätt då.
 
 
Känslor

♥ Gravida simmar kommer ha speciella känslor som bara gravida kan känna.
♥ Det kommer finnas olika, unika känslor för varje åldersstadium.
♥ Allting i din sims närvaro kommer påverka din sims känslor.
♥ Beroende på hur dina simmar känner, kommer de att ändra gångstil. Arga simmar till exempel kommer stampa med fötterna i marken!
♥ Simmarna kommer kunna dö av sina känslor.
♥ Det finns ungefär 15 olika känslor, med olika nivåer av intensitet.
♥ Beroende på om dina simmar äter bra, nyttigt eller lite kommer deras känslor och kroppsform att påverkas.
♥ Beroende på simmens känslor kommer hen att ha olika ansiktsuttryck.
♥ Simmarna kommer att ha minnen igen och dessa påverkar din sims humör och känslor.
 
 
Bygg/köpläge
 
♥ Det kommer finnas böjda staket men det är inte säkert om det kommer finnas böjda väggar än.
♥ Du kommer kunna "dra runt" rummen och ändra formen på dem hur du vill. Till exempel kan du göra ett rum ute i trädgården som du enkelt sedan bara drar och släpper så det hamnar i anknytning till huset istället.
 
 
Övrigt
 
♥ Det kommer inte att finnas några önskningar, men det kommer att finnas små mål som du kan få belöningar för att genomföra.
♥ Simmar kommer inte att dö helt random av blixtar eller fallande meteorer längre. De kommer bara att dö av saker som påverkats av spelaren.
♥ De olika åldrarna som kommer finnas i spelet är bebis, småbarn, barn, tonåring, ungdom, vuxen och åldring precis som i tidigare spel.
♥ Väder eller djur kommer inte komma med i grundspelet.
♥ Bella Goth/Spökh kommer att komma tillbaka.. som vampyr!
♥ Det kommer att finnas en koplanta, en rymdraket, voodoodocka, en cupcakemaskin och massa andra saker.
♥ Det är osäkert om det bara kommer en eller flera städer, men en stad är i alla fall bekräftad - Riviera!
 
 
Fler bilder:
 
 
Alla bilder och all info är tagen härifrån och härifrån.
 
Är ni taggade inför the sims 4? Själv måste jag säga att jag typ dör av längtan. Låt det bli höst nu! Var inte alls pepp på ts4 i början och var jättenegativ men har ändrat mig helt efter att ha sett alla videos och alla bilder. Staden/städerna är ju DÖVACKRA! Oj vad jag ska spara pengar så jag kan förbeställa det. håhåhå 

Dagens download

Ett av de fina håren till ts3 som jag tipsade om häromdagen finns nu också till ts2! Det är konverterat av rented-space och går att ladda ner här.
 
Download 3t2 Cazy 124 Northern Star: POOKLET TEXTURES || REMI TEXTURES
EDIT: Ooops - having a mesh inside the rars would be helpful! Never do things when you’re half-asleep Please redownload the new files to get the mesh!
3t2 conversion of Cazy’s New Year hair, “Northern Star”. Her original mesh was like 26k polycount, but I used a “lower” quality mesh that is around 10k, so it’s not fantastically detailed like the original, but it’s a small price to pay I suppose ;) Animations are not perfect as you can see, so if someone wants to fiddle with that and improve it, they are more than welcome to.
Hair works for all ages, female only and comes in all pooklet naturals and Io’s colours. Binned and familied, elder colours are in the custom bin. Elders on Remi’s textures are attached to black.
Bild: rented-space.tumblr.com

WCIF

Fick denna fråga gällande det här inlägget och tänkte försöka svara på den! Stolen kan du hitta r, pallen + domoreofwhatmakeshappy-saken + den lilla växten + lampan kan du hitta här och en hel del saker är gjorda av den här skaparen. Försökte komma på var jag laddat ner skrivbordet men sökte runt ett tag på thesimsresource (är helt hundra på att jag laddat ner den där) förgäves. Hoppas du hittar något du letade efter i alla fall!
 
 

Dagens download

Dagens download idag är dessa fina retextures till the sims 3 gjorda av simmoa! Gillar särskilt det första håret, sjukt fint. Ni kan ladda ner dem här.
 
Bilder: simmoa.tumblr.com

Dagens download

Dagens download är det här snygga ikea-inspirerade setet till era simmars kök! Det är skapat av ohbehave007 och går att ladda ner här.
 
Bilder: ohbehave007.blogspot.se

Do more of what makes you happy

 
Mördade min dator lite till idag med en himla massa downloads, drog igång med att inreda en lägenhet och tog dessa två bilder. En omgång i photoshop och resultatet ser ni ovan. Yep.
 

Nytt år, ny bloggdesign

Nu är det nytt år och med det en alldeles ny bloggdesign! När jag bytte header för några dagar sedan hade jag verkligen inte detta i åtanke, men ett tag efter jag lagt in den kände jag för att liksom göra något mer. Jag har haft samma bloggdesign i över två år, ända sedan jag började blogga. Har bara bytt header lite då och då och det började bli ganska.. tråkigt.
 
Så jag laddade ner en design från designadinblogg och kämpade i några dagar med stilmallen och kodmallarna (säger såhär: det är tur att jag inte ska bli webbdesigner) för att få den lite mer personlig. Dessutom har jag lagt in en bloglovin-länk och länkar till andra simsbloggar (listan kommer fyllas på såsmåningom). Jag tänkte skaffa en sådan här frågeruta också men jag fattade inte ett skvatt av blogresponses hemsida så det får bli någon annan dag haha.. I alla fall. Jag hoppas ni gillar den nya designen, för det gör jag! Kände att det var dags för ett byte nu.