Dagens download

Ber om ursäkt för dålig uppdatering ännu en gång, men det är full rulle exakt hela tiden! No joking. Igår hade jag dansträning 3-6, idag har jag haft uppvisning och imorgon ska jag träna från 3-8 igen.. nåväl, vill bara uppdatera er lite så att ni inte undrar varför min uppdatering har börjat suga något otroligt. Dagens download i alla fall är de här tomterna, som är mindre än de minsta tomterna som redan finns! Bra om man ska bygga en storstad med vääldigt små hus eller så haha. Ni hittar dem här, och ni måste vara medlemmar för att kunna ladda ner.
Bild: MaryLou @ mts

La casita

Byggde detta hus idag! Det är bara halvfärdigt inuti, därav bilderna på utsidan endast. Blev ganska nöjd, tyckte det var väldigt roligt att bygga också då jag inte byggt hus i den här stilen innan.
Vad tycker ni?

Dagens download

Först och främst så vill jag bara be om ursäkt för den fruktansvärt usla uppdateringen här den sista tiden, och tyvärr så kommer det vara likadant ett bra tag framöver då jag har fullt upp hela tiden. Om tre veckor börjar jag sommarjobba, och innan dess är det dansträningar, dansuppvisningar, skolavslutning, skolresa och grejer. Och sedan så är det ju faktiskt sommar! Blir vädret fint är varken blogg eller sims mitt förstahandsval. 
Men ja, nu vet ni det i alla fall. Dagens download är det här fina håret (min fantasi är ganska begränsad just nu så letade bara upp något snabbt, förlåt) från hypnotizedsims, som ni hittar här!
Bild: hypnotizedsims

Bathroom

Som ni kanske vet så älskar jag att inreda både sovrum och badrum, och nu har jag varit i farten igen och inrett ett badrum i ett hus som ska användas i min nya berättelse (om det blir någon! Har skrivit tre kapitel/delar, men är fortfarande osäker på om jag ska göra någon).. och ja, here it is. Gillar färgerna.
Ja, jag ska försöka uppdatera roligare och bättre.
 

Dagens download x2

Eftersom det var så himla längesen jag lade ut en dagens download så får ni nu två stycken istället, en till ts2 och en till ts3. Jag vet att jag lovade er ett längre inlägg med nedladdningar också och jag håller på att fila på det just nu. Dessutom så håller jag på med något som kan komma att bli en ny berättelse till bloggen!
 
Nåväl, nu till dagens downloads då som är två skitsnygga hus från ideas4sims. Har bloggat om den sidan tidigare och jösses, vad jag älskar den! Finns hur många snygga och underbara hus som helst där.
Det första här är till tvåan, och ni kan ladda ner det här.
Det andra är till trean och ni kan ladda ner det här.
Bilder: ides4sims.com

Byggtips: "Blomlådor"

Okej, förlåååååt för att jag har varit världens sämsta bloggare de senaste dagarna. Men jag har haft fullt upp, seriöst! Nationella prov, vanliga prov, öppet hus, dansträningar och massa annat. Har inte ens hunnit lägga upp någon dagens download, så som kompensation för det så ska ni få ett längre nedladdningsinlägg sen (kanske, vågar inte lova något. annars blir det på söndag)
I alla fall, många av er har frågat efter fler byggtips och här är ett! Det är väldigt enkelt, men det blir också väldigt fint (tycker jag i alla fall). Vet inte riktigt vad jag ska kalla det, men just nu så kallar jag det för blomlådor.
Först och främst så behöver du scenverktyget. Jag vet inte exakt vilka expansionspaket man får med det med, men jag vet att man får det med studentliv och livet i lägenhet. 
Sätt ut scenen där du vill ha den. Jag brukar ha vid en vägg.
Ta sedan en väggbeklädnad du tycker passar in. Jag tar en fin grå stenväggsak. Om du vill så kan du också sätta dit ett lågt staket för att dölja de fula kanterna. Det jag har är nedladdat från modthesims, har ingen länk tyvärr.
Skriv sedan in fusket moveobjects on (fuskrutan får du fram genom att hålla inne tangenterna ctrl, shift och c). Gå in i trädgårdscentralen och välj någon blomma du tycker är fin och sätt ut. Du kan ha flera slags blommor "ovanpå" varandra om du vill!
Klart! 
Som sagt, väldigt enkelt, men jag har inga avancerade byggtips på lager för tillfället haha.

Ändra ambition

Det var någon som frågade hur man gjorde för att ändra ambition och om jag kunde göra ett inlägg om det, så ja, here it is!
Att ändra ambition är inte svårt alls egentligen, men för att kunna göra det så måste man ha en Sinnesbytt-kula. Den finns under ambitionsbelöningarna som man hittar om man går längst ner i den lilla "menyn" (skattkistan) och sedan trycker på den knappen. Såhär:
Enda hindret nu kanske är att Sinnesbytt-kulan kostar ambitionspoäng. Ambitionspoäng får man varje gång en önskning uppfylls.
Det finns massvis med olika ambitionsbelöningar, bland annat ett pengaträd, ett kärlekskar och ett livselixir. Alla kostar olika mycket ambitionspoäng - pengaträd är billigast (3000 simdaler) och livselixiret dyrast (30580 simdaler). Just Sinnesbytt-kulan kostar 6250 simdaler. Vill man köpa den så är det bara att trycka på den och ställa ut den någonstans.
När man gjort det, så är det bara att klicka på den. Nu kommer det upp två alternativ. Det ena hänger med något expansionspaket tror jag, men vet inte vilket.
Nu är det bara att klicka på Omprogrammera sig och, är simmen på bra humör, så får man välja en ny ambition. Är simmen på dåligt humör så kan det hända att den får varma mackor-ambitionen, och alla simmar med den ambitionen får livsdrömmen att äta typ 200 varma mackor (något sådant).
När man är klar är det bara att klicka på bocken.

Forever

Blev ganska nöjd ändå med bilderna på huset som jag tog igår, så jag gjorde en liten bildberättelse med samma effekter. Nu såhär i efterhand önskar jag att jag hade tagit fler bilder, menmen, jag är lat. Haha.

Nasya

Det var ett tag sen nu som jag laddade upp en sim till the sims 2, men nu så kan ni ladda ner en sim jag gjorde för några veckor sen: Nasya!

Little house

Förlåt för att jag inte har bloggat de senaste dagarna, men jag har inte haft lust helt enkelt. Ibland behöver man ta lite mindre bloggpauser.
I alla fall, byggde det här huset idag. Har inte inrett det eller någonting, bara fixat med utsidan. Hatar att jag inte har photoshop på den här datorn, fick redigera bilderna i picmonkey istället.. hemskt. Men jag fick ungefär den effekt jag ville ha ändå.

Cassie's apartment

Nu har ju Cassie i min barnhemsutmaning växt upp och flyttat ut, och det här är hennes lägenhet i city! Den är inte helt klar än, ska fixa lite till med den, men här är i alla fall lite bilder på den:

Barnhemsutmaning - del 11

Hoppas det inte gör något att jag uppdaterar ganska mycket på barnhemsutmaningen nu, men jag spelar så otroligt mycket på den familjen och vill inte "hamna efter" liksom, om ni förstår haha.
_____
Både Casper och Cassie hjälper gärna till med att ta hand om småbarnen.
Cory har blivit ihop med Nemi Jackson (som också är tonåring nu) nu! Aw.
..och Colin håller fortfarande fast vid sin Tyra. Så fort Colin har blivit vuxen och flyttat ut så ska de flytta ihop.
Sedan är det dags för dubbel födelsedagsfest igen eftersom Cray och Chris ska fylla år!
Många tonåringar i huset nu!
Chris får bara en enkel säng sålänge i sitt rum, för snart så kan han ta över Cassies rum på övervåningen.
Dagen efter blir det pannkaksfrukost!
Cory är inte den enda som kommer bra överens med Nemi. Hon och Cheryl är också bästa vänner!
Potträning för lilla Cray!
Lika bra överens kommer dock inte Cheryl med Cassie. Nej, de gillar inte varandra särskilt mycket och glåpord kastas åt höger och vänster.
Sedan är det dags för Cassie att fylla år och bli vuxen! Helt otroligt, hon var ju ett litet barn alldeles nyss?
Cassie är nu en vuxen sim!
Hon får flytta ut nästan direkt, så efter två avskedskramar till Caroline och Michael så beger hon sig ut till taxin soms tår och väntar.
 
 
 
 
 
 
 

Familjen Jackson

Det var några av er som ville se mer utav mitt spel, så därför tänkte jag visa er en familj jag spelar på ganska mycket för tillfället: Familjen Jackson, som består av mamma Sheila, dottern Nemi och deras katt Holly. 
Sheila och Nemi bor i ett litet radhus i Green Hills, som jag tyvärr inte har några bilder på, menmen. Även fast huset är väääldigt litet (Nemi har inte ens ett eget rum) så trivs de rätt bra där. Det är ju bara de två och katten, även om Sheila önskar att finna kärleken snart.
När Nemi är i skolan så brukar Sheila ta hand om sin trädgård då hon är arbetslös. Men hon letar febrilt efter en anställning på den lokala skolan (hennes livsdröm är att nå nivå 10 i lärarkarriärssaken)
Nemi är förresten bästa vän med Cory, som bor i mitt barnhem. Har stora planer för de här två, hehehe.
(vad fint att man ser katten sitta och skita där i bakgrunden..)
 

Bilder på Nemi när hon var liten (så sjukt söt var hon!):
 
Ja, det här är då en av mina familjer i mitt kvarter Green Hills! Skulle ni vilja att jag lade ut mer sådana här inlägg?
 
 

Barnhemsutmaning - del 10

Cassie har blivit ihop med Herr Balettdräkt! Han heter Alfons förresten.
Eftersom Cassie nu är på platinahumör så får hon göra iordning lite magisk mjölk till Chris så att han ska lära sig att gå snabbare. Någon timme senare kan han!
Colin har inte slutat med sina badkarslekar än..
Det är sommar och sol i Green Hills, så därför har Caroline och Michael köpt en liten pool till Chris som glatt plaskar runt i den..
..samtidigt som Colin tar hand om de övervuxna buskarna.
Som sagt. Trafikstockning i småbarnens rum.. förstår inte vad alla ska ha där inne och göra hela tiden.
Lille Chris har lärt sig att prata nu också! Gå på pottan kan han med, duktig liten kille det där.
Wakie wakie!
Efter skolan tar Caroline med sig Cassie och Celine för lite shopping.
Kärlekssimmen Celine hittar nästan direkt ett potentiellt ragg. Hallå, vad hände med afrokrullspojkvännen?
Senare samma dag är det dags för gemensamt födelsedagskalas för Cheryl och Cory! Cheryl är först ut.
Sedan är det Corys tur!
I födelsedagspresent får de de nästan obligatoriska renoveringarna i sina rum. Här är Cheryls rum:
..och Corys:
 
 
 
 

The sims 4

Nu är det officiellt: The sims 4 släpps 2014!
Det har under några dagar nu funnits massvis med rykten om att the sims 4 snart ska annonseras och dessa har då visat sig stämma, nu när EA gick ut med det på sin hemsida
Själv är jag väldigt spänd på att få se de första bilderna! Är väldigt positiv till ett ts4 då jag inte är helt nöjd med trean. Åh, längtar!
 
Vad tror ni? Ska ni köpa the sims 4?
 
 
 

Barnhemsutmaning - del 9

Cassie är klar med ännu en målning! Den här gången så får den hänga i Chris sovrum.
Av någon anledning så ska ALLA gå in och ta upp Chris HELA tiden. Det är hur jobbigt som helst, blir ju värsta trafikstockningen i hans sovrum 24/7.
Celine känner att hennes nuvarande ambition, framgång, inte riktigt passar henne, så hon köper en väldigt märklig manick och ställer den ute i trädgården. Sedan stoppar hon in sitt huvud där och blir en kärlekssim istället!
Vilken.. fin.. docka..
Rödhårigas Riksförbund verkar ha årsmöte hemma hos familjen Cole. Nej men seriöst, hur många rödhåriga kan man ha på besök samtidigt egentligen?! Är ju inte någon särskilt vanlig hårfärg annars..
Dags för minstingen Chris att fylla år! Som ni ser så har köket blivit lite renoverat.
Sötnöt!
Dagen efter är det dags för skola igen. Nu går inte Colin heller dit? Hur konstigt? Har det något med inteenimater och göra, kanske? Hmm.. 
Så istället för att vara i skolan så lagar Cassie till sig lite pannkakor.. vilket inte går särskilt bra. En brand utbryter och brandbilen kommer dit i rykande fart. Cassie som snart ska flytta hemifrån också (bara fyra simsdagar kvar, helt otroligt!), hur ska det gå med matlagningen då, va?
Och mitt i allt detta elände så kommer adoptionstjänsten med barn nummer sju, en liten pojke vid namn Cray. Herregud..
Eftersom det inte finns några fler rum så får Cray dela rum med Chris.
Colin har lärt sig att hantera sin ilska! Duktigt.
..och Cheryl kommer hem som toppelev och Cory har fått högsta betyg!
 
 

Video - jag gör en sim

Jösses vad jag bloggar på idag haha.. i alla fall, tack för alla förslag jag fått om vad jag ska blogga mer om! Och jag vet att det är många av er som vill att jag ska göra ett hus till trean, men såhär är det: Jag har inga nedladdade möbler alls till trean, inga prylpaket och ganska få expansionspaket installerade(fyra stycken tror jag). Det är i princip omöjligt för mig att ha många möbler installerade för mitt spel blir så himla segt av det. Därför så är det inte så kul att bygga hus på trean, för det finns ju inte så många saker och husen blir långt ifrån lika väldekorerade som mina hus på tvåan. Därför vet jag inte om jag kommer ladda upp ett ts3-hus i framtiden.
 
I alla fall, jag har ju lovat er att göra mer videos där jag bygger hus/inreder/gör simmar och så vidare och här är en där jag gör en sim! Jag gjorde en video igår där jag inredde ett rum men den blev helt turkos och lila av någon anledning.. aja, här har ni videon:  

Dagens download

Dagens download är de här fina kuddarna från domicile interior! Ni kan ladda ner dem här.
Bilder: http://caro-chris-creations.blogspot.co.uk

Ladda ner makeoverhuset!

Nu kan ni ladda ner huset jag gjorde en makeover på igår! Fler bilder finns här.

Queen of sims fotoskola - del 4

Nu kommer den fjärde och kanske sista delen i min lilla fotoskola, och denna gång ska jag lära er hur man poserar i the sims 3. För att kunna posera över huvud taget så måste man ha pose player, som finns att ladda ner här. Sedan så måste man också ha posepacks, och det finns två "sorter": De man måste skriva in namnet på och de som finns i poselist. Jag kommer använda mig av det senare alternativet, och de flesta posepacks har poselist. I just denna guide kommer jag använda mig av dessa poser gjorda av Skylar, som har många fina och bra poser.
Vet ni inte hur man installerar package-filer? Sara på simsdeluxe har gjort en jättebra guide här. (själv är jag för låt för att göra någon guide just nu)
En annan bra sak att ha när man ska fotografera sina simmar är en backdrop. Jag använder mig av den här
Okej, låt oss sätta igång!
 
När du ska sätta ut din sim på backdropen så är det smart att använda fusket moveobjects on för att få simmen att stå vart du vill.
Så, när du har en sim som du är nöjd med och har fixat med bakgrund osv, så ska du sätta ut pose playern. Den finns under dekorationer -> övrigt och kostar bara någon simdollar. Såhär ser den ut:
Vart du sätter ut den spelar ingen som helst roll, men det är bra om den är relativt nära simmen som ska posera.
 
Klicka nu på pose playern och välj sedan Select Pose From List.
Nu kommer det upp en lista med de poser du har laddat ner:
Klicka på en av poserna, och voíla - din sim poserar!
Svårare än så är det faktiskt inte. När du vill få din sim att sluta posera trycker du bara ner rutan uppe i hörnet. 

Andra bra saker att ha koll på när man ska fotografera i the sims 3 är kameramansläget och dess funktioner. Kameramansläget kommer du in i genom att klicka på TAB, tangenten som ser ut som två pilar. Då försvinner "kontrollpanelen" och det ser ut som på bilden ovanför. Du kan navigera runt i kameramansläget genom att använda tangenterna W, A, S och D, och med tangenterna Z och X zoomar du in och ut. För att få bilden lite på snedden som jag brukar göra är det bara att hålla inne shift och tangenterna A eller D (om det inte var S, kommer inte ihåg. Någon utav dem)
Ta kort gör du såklart genom tangenten C. 
 
 

Feedback, tack!


Makeover

Kommer ni ihåg det här huset jag gjorde en makeover på för några månader sen? Tja, nu har jag gjort en till makeover på ett annat maxishus, som följer med grundspelet. Inredde det lite mer "modernt" den här gången, mina senaste hus har ju varit lite mer åt vintage-hållet eller hur man nu ska förklara det haha. Aja, här har ni bilder på det:
 
Om intresse finns så kan jag ladda upp det på mediafire!

Dagens download

Dagens download är de här coola ringarna till ts3 gjorda av Dasha Kirilova, och ni kan ladda ner dem här!
Bild: dasha-kirilova-sims3.blogspot.se
 

Ladda ner Becca

Har fixat så att ni kan ladda ner Becca nu också! Här har ni henne:
Fler bilder finns här.

Dagens download

Dagens download är det här snygga håret till ts2 från txprincessshan! Ni kan ladda ner det här.
Bild: txprincessshan.blogspot.com

Semesterutmaning - del 4

När Felicia kommer hem så går hon och lägger sig på direkten.
Dagene fter tar hon ett bad och beställer lite mat, innan hon ger sig av till en Mystisk Hydda någonstans på Twikiiön.
När hon kommer fram till den mystiska hyddan så träffar hon på en väldigt asocial sim som kallar sig för Häxa Hellström (trodde han hette Håkan Hellström först haha)
Typ alla Häxa Hellströms elektroniska saker är sönder, så Felicia sätter igång med att reparera dem. Till en början går det bra..
Men sedan får Felicia en stöt! Ajdå..
..och sedan en till! ajaj
Trots att Felicia lagat alla de saker som Häxa Hellström har pajjat så vägrar han prata med henne. Felicia, som har varit där i flera dagar (hon har till och med fått besök av kompiskaninen), bestämmer sig därför att gå tillbaka till hotellet och komma tillbaka en annan dag.
Väl tillbaka på hotellet vräker hon i sig en stor portion med grillad kyckling.
 

Dagens download

Dagens download idag är det här fiffiga säng-setet från ohbehave's junk trunk! Själv älskar jag det och använder det rätt ofta i mina hus. För att det i spelet ska se ut som det gör på bilderna, måste ni använda fusket moveobjects on när ni sätter ut sängdelarna. Annars funkar det inte att sätta dit dem under trappan. 
Ni kan ladda ner setet här.
Bild: ohbehave007.blogspot.se

Ladda ner Lori

 
Av någon oförklarlig, mystisk anledning så gick inte Becca att ladda upp, men här får ni Lori så länge! Har ändrat henne pyttelite, ögonfärgen och ögonhöjden. Nu ska jag göra simmar till ts2 och kanske lite kläder också, var ju rätt längesen nu!