Dag 19 - En sak du skulle vilja ändra i spelet

Usch vad jag har halkat efter med den här listan haha.. ska försöka bättra mig. I alla fall så finns det helt sjukt mycket jag vill ändra med spelet, och inte bara en. Fast i och för sig kan det mesta lösas med modar, men ändå. Men en sak jag stör mig på är att man bara kan ha fyra spelbara familjer i ett lägenhetsområde (tvåan). Det kan finnas hur många lägenheter som helst, men man kan bara placera fyra familjer i lägenhetshuset, resten "fylls ut" med NPCs. Så det skulle jag vilja ändra, så att man kan ha hur många familjer som helst. Fast värre är det ju i trean, där man bara kan ha en familj i varje lägenhetsbyggnad. Hur tråkigt?! Där failade EA rejält tycker jag.
Sedan skulle jag vilja göra alla vampyrer lite mindre mesiga, ändra de svenska namnen på nästan alla ts3-expansioner (jag menar, kom igen, kvällsnöjen? Partyliv eller vad som helst hade varit bättre, men "kvällsnöjen" låter mest bara som Per-Erik och Majvor som spelar schack och dricker te en fredagkväll), att det kostar pengar när man åker taxi, skulle vilja att de hade utvecklat magin lite mer i the sims 2 livet i lägenhet och ja, listan kan göras lång. 
Vad skulle ni vilja ändra med spelet?
Ett lägenhetshus jag byggde för ett bra tag sedan. Tror den innehåller 12 lägenheter.
 

Ny sim: Aileen

Funderar på om jag ska ladda upp henne eller ej. Vad säger ni?
Ni kan nu ladda ner henne här!
 

Interior

Jag har både brist på blogginspiration och simslust, men jag vill ändå inte lämna er helt utan uppdatering. Så sålänge får ni en liten tjuvkik på ett hus jag gjort som förhoppningsvis kommer upp för nedladdning snart!

Dag 18 - Det längsta familjeträd du någonsin haft

Okej, det här är lite pinsamt faktiskt med tanke på att jag spelat så pass länge, men jag har faktiskt aldrig kommit längre än generation 4. Det var för typ jättelängesedan, tror jag var typ tio eller något när jag spelade med den familjen haha.. Kommer inte ihåg mycket mer av den än att min "startsim" hade värsta emofrillan och att hon blev zombie när hon var gamling? 
Men liksom, jag har aldrig varit någon generationsspelare och kommer sällan längre än generation 3. Jag tröttnar ganska fort på mina familjer. Men den senaste tiden har jag faktiskt börjat gilla mer att liksom bara spela.. har ett litet mål med att komma till geneartion fem. Vi får se hur det går!
Hur många generationer har ni spelat som längst?
 Familjen jag spelar på som mest just nu, familjen Richards. Irina och Costas är numera gamlingar och Toby, längst till höger, har skaffat egna barn nu.

Innan du lämnar en hatkommentar..

1. Försök lugna ner dig
2. Upprepa steg 1
3. Låt bli

Sims2pack clean installer

Vet att jag har bloggat lite kort om den här "moden" tidigare, men nu bloggar jag om den igen! Sims2pack clean installer är alltså ett program till the sims 2 som man kan ladda ner, som gör det enklare att ladda ner sims2packs (jag använder alltid clean installer). Hus, simmar och i vissa fall golv och tapeter brukar vara i sims2pack, och jag tror de flesta av er har varit med om att det inte går att installera ett visst hus/en viss sim på grund av avsaknad av expansionspaket osv. Men med detta program så går det i princip alltid att installera, även om man inte har de expansionspaket/prylpaket som behövs. Dessutom så kan man enkelt ta bort och organisera downloads samtidigt som man installerar simmen/huset. Clean installer kan ni ladda ner här (klicka på första länken, "download from modthesims2"), och jag tänkte även visa för er hur man gör:
 
När ni laddat ner och installerat programmet, leta upp ett hus eller en sim ni vill ladda ner. Jag tänkte demonstrera med ett av mina hus, det här
Så när jag har laddat ner huset från mediafire och det har laddats klart så klickar jag på rutan som kommer upp där nere (i alla fall om man har google chrome som jag):
 
 
Nu kommer den här rutan upp. Om man vill så kan man välja bort vissa nedladdningar, annars klickar man bara på install och sedan install igen.
Kommer den här rutan upp är det bara att klicka Yes to all.
 
Sedan är det bara att klicka ok två gånger och så finns huset/simmen/vaddetnuär i ditt spel! Har ni några frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet.

Dagens download

Dagens download är den här megasmidiga tavlan från mdothesims som gör att man, genom bara några klick, kan göra sin sim till vilken utav de övernaturliga varelserna som helst (med förutsättningen att man har expansionspaketet som varelsen kommer med installerat). Ni kan ladda ner det här!
 
 

Dag 17 - Din favorit-övernaturliga varelse

Mitt internet har inte funkat de senaste dagarna så därför har jag inte kunnat uppdatera.
Jag tror att den övernaturliga varelse jag gillar mest är häxa. Eller vampyr, det står nog lika faktiskt. Gillar att ha onda häxor mest, för det är så kul att trolla så att andra simmar blir feta/alternativt döda dem, hehehe. Gillar att man kan stanna tiden och teleportera sig också, och så kan man skaffa sig zombies utan att behöva studentliv. Vampyrerna gillar jag nog mest bara för att jag alltid har haft en förkärlek till vampyrer. Sen jag laddade ner en mod på modthesims som gör att man kan döda andra simmar genom att bita dem är det ännu roligare, hehe. 
 

Anden i lampan

Haha okej, jag bara måste dela med mig av det här, för igår så fick jag min första anden i lampan-upplevelse! Jag har absolut ingen som helst aning om varför, men helt plötsligt så kom spågumman fram och lade den utanför ytterdörren..
Min sim Costas (som jag berättade lite om i förra inlägget) var ungefär lika nyfiken på det här som jag haha..
Tre önskningar fick vi, så jag valde rikedom först.
Bam! 10 000 simdollar, inte dåligt alltså.
Sedan önskade sig både Costas och Irina sig "sinnesfrid" men jag märkte ingen skillnad direkt.. så det var lite tråkigt. Men ändå! Jag fick min första magiska lampa eller vad man ska kalla det. Någon som vet varför man får den? Jag hade inte gjort något särskilt innan, alla i hushållet hade nyss gått upp, någon satt och käkade frukost osv. Vore kul att få vara med om det fler gånger! 
 
 

Min favoritfamilj

En av er ville att jag skulle göra ett inlägg om min favoritfamilj, och det är nog den här: Familjen Richards! Jag har inte spelat på den så värst länge faktiskt, men jag tycker om den väldigt mycket ändå. Familjen består av mamma Irina, pappa Costas och tvillingbröderna Tate och Toby. Jag spelar med familjen på legacy-vis fast ändå inte haha.. mitt mål är att nå tio generationer och jag spelar helt utan fusk, mer legacyregler än så följer jag inte.
Vet inte riktigt vad det är som fått mig att fastna för familjen men efter att jag skapat Irina då som är "startsimmen" spelade jag i sex timmar i sträck..! Från början var det tänkt att jag skulle lägga ut "legacyn" på bloggen och har därför tagit foton genom hela spelandet, men jag vet inte haha. Ni vet ju hur jag är med att fullfölja saker jag påbörjat.. fast jag har redan kommit ganska långt med familjen så jag kanske ska ge det ett försök? Okej nu svamlar jag på massa här känner jag haha..

Kläder och hår till killsimmar

Tack så mycket för all feedback! Ska försöka uppfylla era "önskemål" så gott det går. Och ja, några av er ville ju ha mer tips på kläder/hår till manliga simmar, så här är ett långt inlägg med massa grejer till era killsimmar i alla åldrar! Många utav nedladdningarna är från modthesims.info och thesimsresource, där man behöver inloggning, men det är gratis att bli medlem och går jättefort. Den här gången blev det bara till the sims 2 men jag hoppas det går bra ändå. 
Varning för väldigt långt inlägg!
 
Kläder
Hunks in Training: Big Boy Clothes for your Macho Tots av fanseelamb (klicka på den feta texten för att komma till nedladdningssidan)
 
Sporty Tee's Toddler Collection av Spiffyriffic
 
 
 
 Massa killkläder till tonåringar av all-about-style

 
Teen Jeans - Plain, Untucked, and with Belts av Fishie
 
TM - V neck shirt av vivian13
 
 
More pjs! (TM) av nichellerj
 
 
by Lianamale men outfit
 
 
Plaid shirt av fanseelamb
 
 
 
57 boxers av Plum
 
Cool men tops av the black steed
 
 
 
 
 
Hår
Klicka på bilderna för att komma dit ni kan ladda ner håren. (bestämde mig för att det blir enlare så)
 
 
 
 
 
 

Behöver lite feedback!

Nu är jag tillbaka från min lilla semester sedan en dag tillbaka och har ingen aning om vad jag ska uppdatera om. Min simsdator får jag tillgång till först på onsdag/torsdag så tills dess behöver jag lite tips för att komma tillbaka på fötter. Så ja, vad vill ni läsa om? Nedladdningar? (några särskilda nedladdningar?) Guider? Byggtips? Utmaningar? Lämna en kommentar! Det hjälper jättemycket ska ni veta.
 

Lite info sådär

Hej, och förlåt för att bloggen stått stilla nu i några dagar! Men jag har inte haft tillgång till min simsdator då jag är bortrest. Nästa vecka ska jag dessutom och campa i Varberg (åker på söndag), och då lämnas datorn hemma. Får se om jag tidsinställer något inlägg, lovar inget.
Ja, ville bara uppdatera er lite så att ni inte undrar vart jag har tagit vägen. Ha det!
Bild ur arkivet bara. Gillar den väldigt mycket så ja, haha
 

Dag 16 - Ett musikklipp med den bakgrundsmusik du gillar mest

Nu vet jag inte riktigt vad de menar med bakgrundsmusik - är det en vanlig låt man brukar lyssna på när man spelar eller en av simslåtarna?
Men jag tar en av simslåtarna, i alla fall. Och min favorit är nog den här, som är the sims 2's "temalåt". Man blir så glad av den tycker jag, haha.