Ballerina

Ovan ser ni resultatet efter typ en timmes redigering haha.. blev väldigt nöjd!

Dagens download

Hej och förlåt för den lite halvtaskiga uppdateringen här just nu, men jag har surfat upp den hastighet jag kan denna månad så internet är helt sjuuuukt segt just nu. Dessutom håller jag på med en grej till bloggen (eller ja.. snarare återinför/återskapar) som jag hoppas ni kommer tycka om.
Men i alla fall, dagens download är de här snygga nya tak-texturerna till era simmars hus! Själv är jag inget större fan av de "takfärger" som följer med grundspelet och expansionspaketen så jag har laddat ner flera utav dessa. Ni hittar dem här!
Bilder: mzcynnamon @ mts
 

Frågestund

Det har gått ett tag sen sist så vi kör på en frågestund tycker jag. Svaren får ni på söndag nästa vecka, så fråga på om vad som helst!

Byta header??

Har suttit och fixat ihop en ny header i photoshop, men är inte säker på om jag vill byta till den. Har tröttnat lite smått på den gamla men tycker ändå om båda lika mycket, haha. Vad tycker ni?

Den nya:
Den jag har nu:
Det blev ett headerbyte! Om ni inte ser den nya, uppdatera sidan.
 

Dag 25 - Favoritsida med downloads

Okej, den här var riktigt svår! Har helt sjukt många favoritsidor verkligen. Men för att nämna några: itsfemmefatale, hypnotizedsims (som tyvärr har tagits bort?!?!), blackpearlsims, koticoutore, gardenofshadows, holysimoly, trapping och limelove. Och sedan, såklart, modthesims!
Håren på denna bild är från hypnotizedsims och kläderna är från itsfemmefatale.

The sims 4 - info och bilder

De flesta av er vet ju förmodligen att the sims 4 kommer ut nästa år, och många av er har nog redan läst om det och sett bilder på andra simsbloggar långt innan detta. Meeen jag tänker skriva ett inlägg om det ändå. Alla bilder och info är tagen härifrån och härifrån.
 
Funktioner

♥ Simmarna kommer kunna göra flera saker samtidigt, som t.ex att gå på löpbandet samtidigt som den tittar på tv, eller flirta med en annan förbigående sim medan den går på rullbandet.
♥ Du som spelare kan nu ha kontroll över en hel grupp av simmar, om ett gäng simmar t.ex är i stan så kan du klicka på ett ställe och be hela gruppen gå dit, eller klicka på t.ex en basketkorg och be alla simmar spela basket tillsammans.
♥ Simmarna har nu mer vältuvecklade humör/känslor, som till exempel glad, ledsen och deprimerad med mera. Dessa kommer sedan påverka sättet dina simmar gör olika saker. Om en ledsen sim målar kommer den kanske måla något deprimerande och arga simmar kanske lägger på lite extra medan de tränar. Deras humör kommer också påverka hur simmarna tar sig ur sängen på morgonen, sättet de går på och hur de pratar med andra simmar. Känslorna kommer att ändras med tiden, en depression t.ex kommer med tiden att övergå till ledsamhet som till slut övergår till okej. På samma sätt kan ilska övergå till raseri.
♥ Ett nytt köpläge som fungerar på ungefär samma sätt som en ikea-katalog, med massvis med saker som påverkar hur simmen trivs med sin miljö.
♥ Byggläget kommer också vara nytt. Du kommer till exempel att kunna dra runt på och ändra rum. Du kan sätta ett rum vart som helst, lätt ändra formen på det osv. Många har hoppats på "böjda" väggar men detta kommer alltså inte att finnas.
 
SIMS 4 LEAK MEGAPOST #1
 
♥ Möblerna och dekoren i rummet simmen befinner sig i kommer också att påverka hur simmen känner. En inspirerande tavla kan göra en sim mer inspirerad, och en romantisk inredning gör så att simmen känner sig "flirtig"/romantisk.
♥ Simmarnas relationer med andra simmar har också förändrats. Så istället för att simmarnas vänskap lätt övergår till kärlek, finns det nu en "vänskapsmätare" och en "kärleksmätare". Då kommer det alltså vara lättare att stanna som bästa vän med någon utan att simmarna helt hej svejs blir kära..
♥ Ett nytt CAS (create-a-sim, skapa-en-sim) med nya möjligheter och funktioner! Istället för de "sliders" som vi har nu kommer man kunna trycka på 18 ställen på simmarnas kroppar (t.ex näsa, ögon, midja, rumpa osv) som man liksom drar i för att få till den form man vill ha. Man kommer också kunna ändra simmarnas gångstil!
 
 
♥ Simmarna kommer ha både "små mål" och "stora mål" i livet, och man kommer kunna få belöningar genom detta.
♥ Man kommer fortfarande inte att få följa med simmarna till jobbet.
♥ Simmarna kommer ha minnen igen! Dessa kommer självklart påverka simmens humör, känslor och beteénde. De kommer alltså att komma ihåg kläder de burit innan, förhållanden de haft och olika upplevelser.
♥ Ts4 har över en halv miljon (!) olika ljud, och hur ljudet låter påverkar "vart du är". Står simmen med nacken mot kameran t.ex kommer ljudet att låta sämre än om simmen står rätt framför den. Musik och ljud kommer låta annorlunda beroende på hur rummet ser ut.
♥ Man kommer max kunna ha tre våningar på huset.
 
Fler bilder
 
 
 
 
Vad tycker ni om the sims 4 (av det ni sett hittills)?
 
 
 
 
 
 

Trailer för the sims 4

 
Här är även en gameplay trailer, där vi får se och veta mer om CAS, byggläget och hur simmarnas känslor fungerar: 

Ny sim: Annabelle


Dagens download

Dagens download är de här fina hudtonerna gjorda av Nabila, som gör väldigt fina saker till simmar! Har börjat använda hennes hudtoner, läppstift och s.k "nosemasks" ganska ofta det senaste and i love it. Hudtonerna kan ni ladda ner här.
Bilder: nabila-ici.livejournal.com

Bed of roses

Hade en liten photoshoot idag med min senaste sim. Blev riktigt nöjd med resultatet!

Photo edits

Satt och redigerade lite bilder på mitt senaste simshus igårkväll och blev väldigt nöjd. Vad tycker ni? Har i princip bara ändrat ljuset i bilderna (förutom första där jag lade till en himmel bakom).
 

Brown

Hej alla, är tillbaka från danmark nu! Många av er tyckte ju om köket jag visade upp i förra inlägget och jag lovade att ladda upp det när det blev klart, så here it is. Hade lite svårt och dekorera vissa utrymmen av huset så på vissa ställen kan det se lite "tomt" ut, men jag hoppas att det inte gör så mycket.
Eftersom jag är så himla påhittig så fick huset det väldigt kreativa namnet "Brown". Mmm, kreativiteten flödar.. eller inte, haha. 
(rekommenderar er som vanligt till att använda the sims 2 pack clean installer när ni laddar ner hus)
 
 
 

Kitchen

 

Dagens download

Dagens download är det här badrumssetet till the sims 2! Själv älskar jag det och använder det jätteofta till mina simmars badrum, sjukt snyggt är det. För att duschen ska funka behöver ni studentliv, för badkaret behöver ni djurliv och hyllan kräver livet i lägenhet, men resten av sakerna behöver ni inga expansionspaket för. Setet går att ladda ner här.
Bilder: veronique.livejournal.com

Dag 24 - Något som händer i the sims som du önskar hände i verkliga livet

Oj, den var svår. Det finns ju rätt många saker men kommer inte på någon specifik sak som jag jättegärna vill ska hända i verkligheten. Det är väl typ.. att det är så himla lätt att bli befodrad, kanske. Och att man får bra betyg extremt lätt. Och jag vill ha vampyrer/häxor i verkligheten också, även fast det vore ganska farligt.. och att få åka taxi gratis vore bra också hehe.
Bara för att jag inte har någon som helst aning om vad jag ska lägga in för bild annars så får ni en bild på min senaste vampyrsim. Har dock ingen aning om varför hon står och flaxar med armarna i vädret.

Info

Ville bara informera er om att från och med imorgon så kommer inte jag kunna uppdatera på ett litet tag. Tidigt på lördag så åker jag till Danmark en vecka och då kommer jag varken ha tillgång till dator eller internet, och när jag kommer hem så ska jag flytta och efter det börjar jag första året på gymnasiet. Eftersom jag ska gå ett högskoleförberedande program (samhällsvetenskap) lär det bli ganska mycket plugg, första veckorna lär det väl vara relativt lugnt men jag vill ändå satsa på skolan så mycket som möjligt. Därför vet jag inte riktigt hur det blir med uppdateringen nu i höst, men jag ska försöka uppdatera så fort jag har tid. 
Jag ska försöka tidsinställa lite inlägg åt er den kommande veckan, annars så hörs vi nog när jag kommit tillbaka från Danmark! :)
Har installerat the sims historier från en öde ö igen, så när jag kommer tillbaka blir det nog något inlägg om det! :)

Dag 23 - En video du gjort själv i the sims

Hoppar över två dagar eftersom jag helt enkelt inte förstod dem.. har verkligen ingen aning om hur jag på ett vettigt vis ska kunna översätta/över huvud taget förstå "The most scandalous thing you’ve done with Sims" och The most awesome Sims you’ve ever had without cheating" så jag hoppar över dem helt.
Har ju nästan bara gjort videos där jag antingen gör simmar eller bygger hus/inreder rum (ska försöka lägga upp fler sådana videor), men i höstas gjorde jag den här videon som jag sedan skulle använda som tv-program till mina simmar.. tyvärr funkade inte guiden jag använde så den dök aldrig upp på mina simmars tv-apparater, menmen. Ska försöka göra fler sådana här filmer i sims, det är rätt kul. Men svårt om man vill ha det bra.

Dagens download

Stör du dig också på att bebisarna i the sims 3 är helt inlindade i knyten? Well, nu kan det vara slut på det med den här "moden" jag hittade på tumblr! Kläderna ersätter inte knytena bebisarna får på sig automatiskt, så för att byta måste du använda testingcheatsenabled true och hålla inne shift medan du klickar på bebisen för att komma till CAS där du kan byta. Man kan ändra färg på overallerna. Ni kan ladda ner dem här!
Bilder: quizicalgin.tumblr.com

Dag 20 - Något som har hänt/skulle kunna hända som gör att du avslutar utan att spara

Oftast stänger jag av utan att spara när en sim dör av en olyckshändelse (typ brand), eller om spelet buggar. Fast nej, den vanligaste anledningen till att jag går till kvarteret utan att spara är nog när jag får "fel" kön på min sims barn hahaha.. typ om jag vill ha en tjejbebis och inte en kille. Då brukar jag spara sjuttioelva gånger under min sims graviditet, och om det blir "fel" kön när bebisen föds går jag ut i kvarteret utan att spara och så spelar jag om den lilla biten där bebisen föds igen. Blir det "fel" kön igen så gör jag så ännu en gång tills jag fått det kön på bebisen jag vill ha. Lite drygt ibland bara om man får köra om den här processen typ fem-sex gånger.. haha. 
 

Hur du gör egna tapeter till ts2 i paint

 De flesta av er kanske har koll på att man kan göra egna kläder till the sims 2 med programmet the sims 2 body shop? Det finns faktiskt ett till liknande program till ts2 som heter homecrafter+, men där kan man göra egna golv, tapeter och terränger istället, och idag hade jag tänkt visa er hur man gör! Själv använder jag mig helst av photoshop cs5, men eftersom jag vet att många av er inte har det hade jag tänkt visa hur man gör i paint istället (annars funkar de flesta andra bildprogram också bra, gimp till exempel som är gratis, och det funkar i princip likadant i alla program).
Men först och främst så måste ni ladda ner homecrafter+, vilket ni kan göra här.
 
När ni laddat ner och installerat programmet så är det bara att dubbelklicka på ikonen som förhoppningsvis har dykt upp på skrivbordet. Homecrafter+ kan, precis som body shop, vara väldigt segt att starta upp så ha tålamod. För mig tog det ungefär 5 minuter innan rutan med programmet dök upp.
 
När programmet har startats upp är det dags att välja vilken typ av sak du vill skapa. Jag börjar med att skapa väggbeklädnader.
Sedan klickar du bara på skapa nytt innehåll.
Klicka på godkänn.
Nu ser det ut såhär. Här kan du bestämma namn, pris och beskrivning, vilken väggtyp det är, och så kan du vrida och vända på "exemplet" som syns i rutan samt zooma in och ut på den.
Gå nu in i paint, klicka öppna och sedan dokument, EA games, the sims 2, projects, homecrafter plus och till sist arbetsmapp. Öppna mallen.
 
Sedan klistrar du bara in en fin tapet du hittat på google t.ex, eller så ritar du något fint själv. Spara.
Gå in i homecrafter plus igen och klicka på uppgradera.
Nu kan du kolla in din tapet lite bättre. Är du inte nöjd är det bara att ändra i paint igen, spara och uppgradera. Sen är det bara att bestämma namn, kostnad osv. När du är nöjd, klicka på importera till spelet.
Nu finns din tapet i spelet, redo att användas i dina simmars hem! Det här var en väldigt enkel guide, och have in mind att när man använder paint kan resultatet.. variera lite. Oftast blir inte tapeterna särskilt bra mönsteranpassade eftersom det inte går att anpassa osv särskilt bra i paint. Har ni gimp, photoshop eller andra program så rekommenderar jag att ni använder dem istället. Det funkar på ungefär samma sätt.
Att göra golv och terräng funkar ungefär likadant som när du gör tapeter. Ni får prova er fram lite!