ingen rubrik

alltså. Jag vet inte riktigt vad som kommer hända med bloggen nu.
Somsagt så gick både min skärm och mitt tangentbord sönder igår, skärmen kanskekanskekanske går att laga men tangentbordet är sönder helt.
Har installerat sims på den här datorn, och fört över alla mina simsfiler, men av någon anledning finns det inget kvarter eller nånting när jag startar spelet. Inget skönköping, uddaholm eller nånting. Jag har ingen aning om varför.
Jag kan inte extrahera alla filer i simsmappen heller och se om det funkar för det kommer inte upp något 7-zip alternativ när jag högerklickar.
Jag kan alltså spela sims, men det är så sjukt tråkigt när alt är borta och när jag inte har några downloads eller någonting. 
Så jag vet inte riktigt vad som kommer hända med bloggen och allt. Jag kanske fixar så att jag kan spela sims "normalt" igen, men jag vet inte. det här är sjukt tråkigt då det börjat gå mycket bättre för bloggen den senaste tiden, har runt 100 läsare varje dag numera.
så ja. vi ses när vi ses om vi ens ses. konstig mening detdär.

Simcredibledesigns

Förlåt för att jag inte uppdaterade något igår, men jag var på liseberg då nämligen och kom hem rätt sent så ja. Och för tillfället är skärmen till min simsdator sönder också, skärmen funkade så sent som en tjugo minuter sen men just nu är skärmen bara svart. Provat allt möjligt :( Vi ska se om vi har någon annan datorskärm hemma som jag kan ha tillfälligt.
Men iallafall, ville bara tipsa om en jättebra sida till ts1, ts2 OCH ts3 med helt fantastiska möbler! Har laddat ner rätt mycket därifrån, deras kök älskar jag.
Länk

bilder: simcredibledesigns.com
 
update: jag har fått tag på en ny skärm nu, men the sims ser förjävligt ut på den. suddigt och fult. 
update2: Och nu har mitt tangentbord gått sönder också! Sjukt lyckad dag det här. Ska föra öve rmina sims2-filer til den här datorn (min bärbara) och installera sims här istället.

Silentsims - del 4

Förlåååååt för att det dröjt så länge tills denna del, men jag har inte haft nån inspiration. Men nu är del 4 uppe! Väldigt kort, men det är för att behålla spänningen. hahaha :(
Det är iaf jättekul att ni gillar berättelsen :)
Tjollahopptjollahej väldigt kort del ja. minidel.
 
 
- Vad ska vi göra?! Skrek Ellie och gömde sig bakom Chris.
- Vi får slåss! Sa Jeff och höjde knytnävarna.
- Nej! Jeff, gör det inte.. försökte Sarah men det var lönlöst.
- Hörrudu! Äckelzombie! 
- Mhhhssshhmkkfff...?
Jeff slog mot zombien.. som blev arg. Mycket arg. Hon attackerade Jeff, som i nästa sekund låg på golvet.
- Jeff? Jeff!! Sarah skrek och började gråta panikartat.
 
 

Vampyrkista

Ville bara tipsa om detta sjukt snygga set med vampyrmöbler för er som tröttnat på den väldigt omoderna kistan man får med i nattliv! Kistan är sjukt snygg och dessutom följer det med hyllor, en byrå, skrivbord och ett nattduksbord som alla matchar varandra, ser ut att vara inhandlade på IKEA och som går att ladda ner i flera olika färger. Man kan ladda ner den på modthesims här. Det är gratis och virusfritt, men du måste vara medlem vilket också är gratis!
 
Bilderna är inte mina, utan de ägs av The Coffin Crew på mts2.

Mer hår

Gjorde dessa hår i igårkväll! Jag har inte gjort mesherna till håren, utan den har jag laddat ner från txprincessshan. om det är hon som gjort meshen eller ej vet jag inte. Texturerna kommer från pooklet.
Gjorde bara håret i fyra färger, sen orkade jag inte mer haha. Och av någon konstig anledning hamnar alla hår under snöflingan där man väljer hår, ingen aning om varför..? :( Vet inte hur man ändrar det heller. 
Klicka på bilderna för att ladda ner de hårfärger ni vill ha :)
                                                  

Dag 15 - hur många downloads har du?

Jag har ca 2000 nedladdade saker, kanske lite mer. Dock så är det ca 5000 filer eftersom man måste ha mesher osv till kläder och möbler.
Nu var 15-dagarsutmaningen slut! Hoppas ni tyckte det var kul att lära känna mitt spelande lite mer.
 

Dip dyed hair

Efter att ha gjort håret jag visade i förra inlägget fick jag mersmak, och gjorde tre till hår! Dessa går nu att ladda ner på mediafire. Gjorde även så att man kan ladda ner kläderna också!
Hope you like it.
Tog tyvärr inga bättre bilder på kläderna, eheheh, men de går att ladda ner ändå.
Bustier
Shorts

Dip dye

Tog ett hår jag laddat ner och gjorde dip dye på det alldeles nyss! Vad tycker ni? Bättre bilder kommer imorgon.
 
                      

Hur du bygger egna lägenhetshus

OBS! för att bygga lägenheter måste du ha the sims 2 livet i lägenhet.
1. Bygg ett hus med valfritt antal lägenheter. Varje lägenhet måste ha en lägenhetsdörr, bild finns nedan. Om du bygger ett radhus med baksida, kom ihåg att du då måste ha staket runtom baksidan och att du inte kan ha någon grind - då funkar det inte. 
2. När du byggt klart huset, skriv in fusket changelotzoning apartmentbase i fuskrutan. Fuskrutan får du upp genom att hålla inne ctrl, shift och c. Se till så att du är riktigt nöjd med hur hyreshuset är, för väggar, dörrar osv går inte att ändra senare. Spara och gå ut till kvarteret, och nu kan dina simmar börja flytta in!
 
 

Jennie

Tack till: koticotoure för kläderna, hypnotizedsims för håret, bruno @ mts för smink och blackfairy @ mts för piercingen!
klicka på bilden nedan för att ladda ner!

Dag 14 - det konstigaste som hänt när du spelat

Hänt mycket kosntigt när jag har spelat, men en ska kommer jag ihåg rätt väl.
Det hände för typ två år sen, min sim satte sig upp i luften helt random. I split! Sen kunde jag inte få henne därifrån heller. hur knäppt som helst :(
Bildbevis har jag också:
hahah fy vad gammal bild.

Dag 13 - favoritbild tagen i the sims

Okej, den här var sjukt svårt. Jag har väääldigt många bilder jag gillar extra mycket.
Men favoritbilden är nog den här ändå:
vet inte varför men jag älskar den bilden. Älskar håret också. hatar att jag råkade ta bort det och inte kommer ihåg vart jag laddade ner det :(
 
 

Apartment

Lite bilder på en lägenhet jag gjorde igår. Blev sjukt nöjd med den, trots att det är litet och så. Men vad fasiken, alla har ju inte råd att bo i alla dedär moderna lyxhusen jag bygger annars haha :(
Synd bara att alla möbler kommer försvinna sen när en sim flyttar in. döö.
fantastiskt hur mycket bilder man kan ta på en sån liten lägenhet egentligen, hahaha.

Dag 11 + dag 12

Glömde bort att göra igår heheh.
Dag 11 - Favoritfamiljen

Tro det eller ej, men familjen Pank faktiskt. Eller ja, Barbara Panks dotters familj snarare.
Spelar på den rätt mycket, vet inte varför men jag har fastnat för den. 
Familjemedlemmarna är mamma Lillemor(alltså hon är adopterad), pappa Ken och så barnen Alexandra, Alexander och Amanda. Och hunden Smilla. 
Dag 12 - Hur spelar du helst?

Alltså. Om det gäller att spela med själva simmarna, så spelar jag helst "vanligt" eller tar kort på dem. Jag gillar ju utmaningar, typ legacy, men jag har en tendens att ge upp efter typ två generationer. Ska dock försöka mig på en dårhusutmaning rätt snart, om jag hittar reglerna för jag kommer inte ihåg alla.
Men så älskar jag ju att bygga också. Det är verkligen hur kul som helst! Och så att göra kläder. Jag älskar typ allt med sims.
 
 

Ts3 buggar sönder

Alltid lika härligt när ts3 buggar loss! Eller inte. ångrar att jag en gång laddade ner lite från exchange.
 
Ser ni pinnen i luften? Det är nyfödda bebisen Celine. Hon måste ha legat jäkligt ihopklämd när hon låg i magen med tanke på hur fruktansvärt lång hon är..
 
Felice kände för att krypa ihop lite. fint. 
Ingen bugg men ville visa en bild på nyblivna mamman Michelle. Hon som är upphovskvinnan till de här äckelbebisarna som bara ska hålla på och förstöra när jag spelar. 
 

Ny header!

Har satt in en ny header nu! Gjorde den lite snabbt (tog typ fem minuter ahahah) men blev ändå rätt nöjd.
Vad tycker ni?
 
Gamla:
Nya:
 
får btw ryck på att jag inte har en aning om hur man lägger in nya typsnitt och så. HJÄLP, NÅGON?

Silverfadedsim

Nu är det såhär att min fina vän felicia har skaffat simsblogg, silverfadedsim heter den! Handlar precis som min blogg om the sims 2, och hon och jag kommer ha ett bloggsamarbete.
Så nu tycker jag att ni ska klicka in er på hennes blogg, hon har redan gjort ett inlägg. Fruktansvärt fin design har hon också. min design ser ju förjäklig ut jämfört med hennes haha :( (men jag ska göra ny design!!! när jag förstått mig på hur man gör. eh)

Snygga ts3-kläder!

Eftersom jag sitter och spelar the sims 3 nu blev jag sjukt sugen på att ladda ner mer kläder, och sagt och gjort!
Hittade en creator på thesimsresource som har helt fantastiska downloads, ni kan hitta dem här. Icia23 heter den som gör kläderna och de är helt.. amazing. Tyvärr så är de flesta sakerna subscriber-downloads (=de kostar), men allt går att ladda ner gratis (lagligt!) här.
Laddat ner typ allt där nu, ehe.
Bilder: Icia23 @ tsr
(detta inlägg är tidsinställt)

Hur du bygger en robot

För att kunna bygga robotar måste du ha the sims 2 arbetsliv!
För att kunna bygga en robot måste din sim ha en guldmedalj i robotteknik. För att få din sim att bli bättre på det måste du låta simmen arbeta vid en robotmakarbänk, som finns under kategorin "hobbys" i köpläget. Om du som jag är väldigt lat kan du ställa simmen vid bänken, klicka på spolknappen och använda maxmotives-fusket när simmens behov börjar dala!
Beroende på vilken talangmedalj din sim har i robotteknik, kan den göra olika smårobotar som hjälper till i hemmet - men den "sista" roboten kan din sim t.o.m bli kär i!
Varje gång man "startar" roboten kan man välja kön (har jag för mig, var ett tag sen dessa bilder togs). Robotar kan inte åldras och emellanåt måste de stänga av sig och vila.


Dag 10 - ditt favoritprylpaket

Ikea prylpaket, utan tvekan. Använder alltid saker ut det prylpaketet när jag bygger hus, speciellt garderoberna och sängarna. Annat bra prylpaket är ju såklart H&M också. och kök & badrum. men ikea är bäst!
 
ikea-byrå </3

Dag 7 + dag 9

Dag 7 - Din första sim

Eftersom jag började spela när jag var 7-8 år(på en helt annan dator dessutom..) har jag ju självklart inte kvar min sim, men jag kommer mycket väl ihåg hur hon såg ut. Hon bodde i ett färdigbyggt hus i city och hette Simone, precis som jag då. Min kusin gjorde sin mamma och sen lanade vi sims faktiskt (min morbror kopplade ihop datorerna). Det var kul, man kunde spela tillsammans liksom.
Såhär såg hon ut iaf:
Aw.
 
Dag 9 - Ett kvarter du byggt själv

Nu hr jag ju förvisso rätt många kvarter jag byggt upp själv, men det här är det jag är mest aktiv i. Green hills heter det och är shoppingdistrikt till ett annat kvarter, Blue pearl(kreativiteten forsar!). Andra "underkvarter" till blue pearl är bland annat crystal pearl, green valley och blue lake. inte sådär jättekreativa namn direkt, hahaha.
Iallafall, här är lite bilder på green hills:
Har byggt alla hus/byggnader i hela kvarteret själv förutom två lägenhetshus. wooh.

Simsordlista

Tänkte göra en liten ordlista, som en uppslagsbok, när det gäller olika uttryck i olika sims-sammanhang.
Har nämligen märkt att vissa inte riktigt förstår de uttryck jag använder, haha :(
Iallafall, här är några ord som tydligen kan vara lite svåra att förstå ibland. Ni får gärna hjälpa till att utöka den :)
 
Mesh - Det du behöver för i stort sett alla kläder och hår som finns att ladda ner. Meshen är som en grund, typ som  vit modellera. "utanpå" meshen målar man dit kläderna, som när man målar ett mönster på modellera. Det man målat utanpå meshen kallas för skin, mer om det här under. Mesh till kläder osv hänger antingen med när du laddar ner skinet eller så finns det en länk till det.
 
Skin - Själva kläderna, eller ja, texturen typ. gud, vet inte hur jag ska förklara det här bra haha. Men skin är helt enkelt det man målat utanpå meshen. 
 
                      
Där jag ringat in med rött följer meshen med när du laddar ner skinet, där jag ringat in med svart laddar du ner skinet och där jag ringat in med vitt laddar du ner meshen.
 
Default - En download som ersätter en annan download. Om du t.ex laddar ner en default hudton ersätter den de vanliga hudtonerna i spelet. Laddar du ned default ögon ersätter de orginal-ögonen osv osv 
Laddar du ner hudtonen ovanför slipper du de fula maxis-hudtonerna.
 
Poseringshack - Poseringshack kommer oftast i form av en box, och klickar man på den kan simmen man spelar med posera. Himla bra när man tar bilder.
 
Body shop - ett program till the sims 2 där du kan göra egna simmar, packa simmar till the sims2-packs och kläder med hjälp av valfritt bildprogram. Gör alltid mina simmar här!
 
CAS - Create-a-sim, där man gör sina simmar. 
 
SES - Skapa-en-sim (antar jag). CAS är det uttryck jag använder mest dock.
 
Plumbbob - Den gröna diamanten ovanför simmarnas huvud.
 
LiL - Livet i lägenhet
 
Ts1, ts2, ts3 - The sims 1, the sims 2, the sims 3.
 
Kommer utöka denna lista när jag kommer på mer saker, haha :(
 
 

Dag 8 - prylpaketet du ogillar mest

Det måste nog vara "kul för familjen" till ts2. sjukt fula grejer ju, hahaha :(
Använder aldrig möblerna eller kläderna man får med.. vet knappt varför jag har det installerat ens haha :(
bild: discshop
 
(ska försöka ta dag 7 senare idag(det här inlägget är också tidinställt), men min kamera som jag använder som usb har inga batterier då de är på laddning just nu när jag skriver detta inlägg)

Better pic

Lite bättre(och finare) bild på mitt försök att få loreen som sim.
Whataya think?
(btw så är det här inlägget tidsinställt eftersom jag inte vet när/om jag kan blogga idag)
 
btw: tack till felicia som lärde mig om det magiska sudd-verktyget som finns i photoshop, haha.

Icecream

Förlåååt för att jag inte uppdaterat förräns nu, men jag har fått typ halft datorförbud. måste cykla typ två mil om dagen för att få vara inne på internet (jag skojar inte. cyklade två mil alldeles nyss).
Iallafall, här är lite bilder jag tog igårkväll! Kläderna är från modainside, glassen och håret är från hypnotizedsims och glassbilen är från freshprincecreations.
 
Bara för att jag är kär i skorna.

Försökte göra loreen som sim

behöver jag ens säga att det inte gick så bra..? hahaha :(
 

Svar på frågestunden - del 2

Här kommer resten av svaren!
 
1. Om du en dag blev förvandlad till en sims gubbe. Vad skulle du göra?
2. Om din kompis sögs in i ditt simsspel. Vad skulle du göra? Välj alternativ: A. Göra hennes liv perfekt ge henne allt hon ville ha, osv. eller B. Försöka ta tillbaka henne till verkligheten. /Lea
Svar: 1. Frågan är ju vad den som spelar med mig skulle göra.. haha. Men panik skulle jag nog få.
2. Skulle försöka ta tillbaka henne till verkligheten!
 
Varifrån laddar du ner sminket till simmen som du har på bild i detta inlägget? Fungerar dina tvättmaskiner och torktumlare? /Emelie
Svar: Bruno på modthesims.info. Länk till hans profil finns härNej, torktumlarna och det funkar inte, de är bara dekoration :)
 
Jag har ett par frågor :) ,Nöjesparken du har gjort skulle du kunna ladda upp den i mediafire eller vad det heter ? Och om du skulle kunna göra flera färdiga simmar och hus och allmänna tomter som man kan ladda ned, För jag kan bara ladda ned ifrån din blogg jag kan inte ifrån någon annan sida och du gör så fina grejer :) Och vill tacka dig för din blogg den är helt fantastisk ! /Frida
Svar: Javisst, har hittat ett usb-minne nu som jag tror funkar så kan nog fixa det :) Ska ladda upp mer grejer jag gjort också. Kul att du uppskattar att jag lägger ut saker på mediafire! Och tack! :)
 
* Vet du nått fusk som gör att man kan ha fler än 8 familjemedlemmar? Och hur använder man det? * Tycker du inte det är jobbigt att ladda ner så mycket kläder och saker? /Kaamel'
Svar: Nej, det finns inget fusk, men det finns ett hack man kan ladda ner från modthesims här. Du måste vara medlem dock! 
Och nej, det är inte jobbigt att ladda ner så mycket. Jag laddar ju ner lite i taget liksom.
Jo jag har en fråga att när man har laddat ner en sak till sitt sims och ska överföra det till 7-zip alltså det står inte 7-zip eller packa up. Vet du något annat sätt? /loveSims
Svar: Ja, jag vet ett annat sätt då man har winRAR, men eftersom ajg inte har det på den här datorn kan jag inte förklara.
 
Jag undrar vilka hemsidor du rekommenderar för att ladda ner saker till sims 2?T ex hår,smink osv :3 Förresten,jag älskar din blogg! c: /Bea
Svar: För hår rekommenderar jag raonsims och coolsims, för smink bruno på modthesims, för kläder itsfemmefatale, lianasims och all-about-style, för möbler 4eversimfantasy och homesims2.
Tack :D
 
1. vart laddar du ner simmar och så?
2. Vart laddar oftast ner hår?
3. Har du nått tips till mig som är nybörjare på the sims 2? /mira
Svar: 1. Brukar inte ladda ner simmar, men exchange.
2. coolsims, raonsims och peggyzone.
3. Ta det "försiktigt" i början, spela med en och samma sim i början och upptäck spelet!
 
Andra simsbloggar? :3 /lynx
Svar: Fantasims3, allt om sims och the sims blogg typ. Fast alla är om ts3.
 
1. Vilket hus är du MINST nöjd med?
2. När kommer nästa del av berättelsen? :)
3. Hur lång tid brukar det ta för dig att bygga ett hus? :)
Svar: 1. Av de jag lagt upp på bloggen blir det nog huset jag visar nedanför. Annars har jag ju liksom gjort vääääldigt mycket hus i mitt spel så blir lite svårt haha :)
2. Ingen aning, ska försöka ta lite bilder ikväll!
3. En halvtimme till tre timmar, beror på hur avancerat osv huset är :)
 
Kan du göra ett inlägg där du förklarar hur man laddar ner från lianasims 2? :3 /bea
Svar: du gör ungefär likadant som det står i det här inlägget :) 
 
Måste man ha winrar för att ladda ned saker till The Sims 2? /Josefin 
Svar: Ja, antingen det eller 7-zip :)
 
När jag ska ladda ner rar filer så går det inte. jag kan inte spara den. det finns bara öppna och när jag klickar där kommer jag till u torrent snälla hjälp! /lina
Svar: Du ska inte öppna dem heller, utan antingen så sparar du eller klickar på krysset. sen går du till hämtade filer, kopierar rar-filen och klistrar in i downloadsmappen!
 
1. Vars kan man skaffa spegelgolven & väggarna? :)
2. Kan du inte klippa ihop lite filmklipp du filmat när du kört sims? Skulle vara kul å se hur dina simmar bor och ser ut i action, hehe. /Calla
Svar: 1. Muranomobilia, ingen aning om sidan finns kvar dock :o
2. Visst, jag brukar inte filma mina simmar men jag kan nog filma några av dem och deras hus osv :)
 
En av mina simmar gungar. aw.
 

Dag 6 - Dig själv som sim

Okej, ni fattar inte hur sjuuuukt svårt det här var. Det blev inte alls likt. liksom neeej, så där ser jag inte ut. Är mycket fulare irl, större näsa, mindre ögon osv osv men jaja. Har ingen bra bild att jämföra med heller. Ni kan få en bild på mitt fönster istället, försökta nämligen göra mitt rum i sims också. gick inte heller bra :(
Typ såhär sitter jag just nu:
Fint fönster! Inte. Älskar min stökiga hylla också.